עיריית כפר סבא הצטרפה לאמנת מילאנו אשר מקדמת מדיניות מזון וקיימות עירונית

20/09/2018

בכך הצטרפה ל- 165 ערים מובילות בעולם

מנכ"ל העירייה איתי צחר בטקס החתימה על אמנת מילאנו

עיריית כפר סבא, בהובלת המחלקה לקידום הבריאות ולחוסן עירוני, אגף איכות הסביבה, החברה הכלכלית, רשות הספורט העירונית, אגף החינוך, אגף קיימות וחדשנות והמחלקה לתכנון אסטרטגי ושיתופיות, חתמה על אמנת מילאנו למדיניות מזון עירונית, ובכך הצטרפה לערים מובילות בעולם שכבר מקדמות בתחומן נושא זה, ביניהן: מילאנו, ניו יורק, קיוטו, ברלין ודובאי. בטקס החתימה המרגש והחגיגי שהתקיים השבוע חתם על האמנה מנכ"ל העירייה, איתי צחר.

אמנת מילאנו למדיניות מזון עירונית הושקה לפני כבר ב- 2015, ובין עקרונותיה: קידום נגישות למזון בריא ומקיים, חיזוק קשרי ממשל, ייצור מזון מקומי, שינוע ואספקת מזון יעילים, הפחתת בזבוז מזון, אבטחת רווחה ובטחון תזונתי. הערים שחתמו עליה רואות בפיתוח מערכת מזון עירונית מקיימת מנוף משמעותי לעידוד תושבים לאמץ מזון בריא ובר קיימא בשגרת חייהם. בישראל ריכזה את החתימה על האמנה העיר תל אביב, שגם הייתה שותפה לכתיבתה.

נזכיר כי מזה שנים רבות, מקדמת העירייה את נושאי איכות הסביבה, הקיימות, הספורט ואורח החיים הבריא, ומשקיעה בקידומם משאבים רבים. העיריה פועלת להטמעת ניהול ארגוני ועירוני עם עקרונות מקיימים ובריאים, תוך שילוב מרבי של התושבים. לא בכדי כפר סבא מובילה בשרון במחויבות של קיימות, בריאות בחיזוק ערכי הקהילה, חברה, תרבות, חינוך ואיכות הסביבה, תוך הקניית חוסן כלכלי.

כמו כן, כפר סבא היא העיר הראשונה בישראל שבה הופסק באופן גורף השימוש בקוטלי עשבים כימיים למען הסביבה ובריאות הציבור. זאת כחלק מעקרונות גינון בר קיימא לשמירה על משאב המים והשבת מינים מקומיים ורב שנתיים לנוף המקומי. בנוסף, בכפר סבא 18 גינות קהילתיות וכ- 70 גינות במוסדות החינוך המהוות מודל לשימוש מיטבי בשטחי ציבור.

בשנתיים האחרונות מקדמת העירייה לקדם גם את מדיניות "אפס פסולת", שנועדה לצמצם באופן משמעותי את הפסולת להטמנה. עיר אפס פסולת היא גישה המובלת על ידי העירייה בשיתוף עם התושבים, מערכת החינוך, העסקים והמגזר הפרטי לקידום צרכנות נבונה, ניהול יעיל של משאבים ומניעת בזבוז, שימוש חוזר ומחזור.

נושא חשוב נוסף מקדם אגף שירותים חברתיים קהילתיים בשיתוף החברה הכלכלית, לביטחון תזונתי לאוכלוסיות מוחלשות בשגרה ובחירום. במסגרת זו: פרויקט "אפס רעבים" שהינו תרומה של אוכל חם לתושבים המטופלים בשירותי הרווחה ואספקה כל 400 סלי מזון בשבוע.

איתי צחר, מנכ"ל העירייה, "משמעותה של עיר מקיימת ובריאה היא יכולתנו להתקיים באופן מאוזן, ללא ניצול יתר של משאבי הסביבה, כך שנשאיר לדורות הבאים אחרינו, ילדינו ונכדינו, ערכי סביבה וטבע דומים לאלה שקיבלנו, כאלה שימשיכו לקיים גם אותם. השבוע הצטרפה העיר לאמנת מילאנו החשובה וזאת בנוסף לאמנת האקלים, ולאמנה הישראלית לצמצום בזבוז מזון. ברוח האמנה נמשיך לפעול לשמירה על משאבי הטבע והסביבה, הפחתת פליטות גזי חממה ופיתוח מערכות מזון בר קיימא, זאת במטרה לספק בטחון תזונתי ובריא בשגרה ובחירום לכלל האוכלוסייה".

מנכ"ל העירייה איתי צחר חותם על אמנת מילאנו