כפר סבא נצבעה ורוד

10/10/2018

עיריית כפר סבא ציינה את חודש המודעות לסרטן השד בצעדת ענק

משתתפים בצעדת חגית בכפר-סבא

ביום שישי האחרון, כפר סבא נצבעה בוורוד, במסגרת צעדת ענק שקיימה עיריית כפר סבא בשיתוף פרויקט "בחרי בחיים" בשעת העומס בקניון G. במסגרת הצעדה הפריחו המשתתפים בלונים וורודים, ומטרתה הייתה לעודד נשים לבצע בדיקה לגילוי סרטן השד תחת המסר: "הגעת לגיל 30? לכי להיבדק".

הצעדה נולדה כתוצאה משיתוף פעולה בין יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, טלי רונה, לתושב העיר, נבו חרט, מנהל ויוזם פרויקט "בחרי בחיים". ליוזמה זו הצטרפו גם הנהלת קניון G, עמותת "אחת מתשע" והאגודה למלחמה בסרטן. חשוב להדגיש כי האירוע שהתקיים ביום שישי היה במסגרת "צעדת חגית" שמתקיימת בעיר זו השנה ה- 6 לזכרה של חגית חרט ז"ל. על היוזמה לצעדה וארגונה אחראי בנה, נבו חרט, ששם לו למטרה לקדם את המודעות לגילוי המוקדם של סרטן השד כדרך להציל חיים.

מנתוני עמותת "אחת מתשע" עולה כי בישראל כ- 21,671 נשים שאובחנו עם סרטן השד, החלימו או עדיין מתמודדות עם המחלה. עוד צוין כי ממוצע שיעור השימוש בממוגרפיה לגילוי מוקדם בישראל הוא מהגבוהים בעולם. בשנת 2014 אובחנו כ- 5,000 חולות חדשות בסרטן זה. הסיבה לקידום המודעות בכל שנה היא שגילוי מוקדם מציל חיים. בהקשר זה, נמצא כי ככל שהמחלה מאובחנת בשלבים מוקדמים עולים סיכויי הריפוי לכ- 90% ויותר, וזהו האמצעי היעיל ביותר נגד סרטן זה.

נזכיר כי, במסגרת חודש המודעות תקיים עיריית כפר סבא, בהובלת אגף שירות והסברה, תכנית עיר ללא אלימות, המחלקה לקידום הבריאות ולחוסן עירוני, מרכז קהילתי פנאי יחד ומרכז הורים עירוני, אירוע העצמה לנשות העיר. באירוע תתקיים הרצאתה של הסטייליסטית, גאלה רחמילביץ', על אופנה, דימוי גוף ואהבה עצמית ולאחר מכן יתקיים מופע הסטאנד אפ "נשי ותהני". האירוע יתקיים ב- 17.10.18 בשעה 19:00, בהיכל התרבות. לקניית כרטיסים בעלות של 25 ש"ח יש לפנות לקופות ההיכל *6775.

טלי רונה, יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, "לצעוד משולבי ידיים עם נשים שהחלימו בזכות הגילוי המוקדם ובנה של חגית חרט ז"ל ,נבו חרט, הינה תחושת שליחות ואין שני לה בהעברת עוצמת המסר של הגילוי המוקדם  לסרטן השד. חובתנו האישית המשפחתית ,של כל אישה בעיר, להיוועץ ולבקש את הבדיקה מצילת החיים של גילוי המוקדם לסרטן השד".