כפר סבא במקום הראשון במדד "העיר הטובה בישראל" בתחומי איכות הסביבה ובטיחות בדרכים
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

17/10/2018

בתחומי איכות הסביבה ובטיחות בדרכים

*העיר מובילה גם בפרמטרים של ספורט וכושר, חינוך, פעילות בדיגיטל ומלידה עד זיקנה.
*מדובר בדירוג של אתר התוכן Mako של חברת "קשת" בשיתוף אפליקציית "Easy"

צילום מסך מאתר מאקו

כפר סבא מובילה בתחומים רבים במדד "העיר הטובה בישראל" של אתר התוכן Mako של חברת "קשת" בשיתוף אפליקציית "Easy", שפורסם לאחרונה ובו נמדדו עשרים הערים הכי גדולות בארץ. במדד נמצא כי כפר סבא העפילה למקום הראשון עם הציון 10 בתחומי איכות הסביבה ובטיחות בדרכים. כמו כן, נמצא כי העיר מובילה גם בפרמטרים של ספורט וכושר, חינוך, פעילות בדיגיטל ומלידה עד זיקנה.

כאמור, מבין כל הערים שנבדקו במדד כפר סבא העפילה למקום הראשון בפרמטר "בטיחות בדרכים" שמצא כי בכפר סבא אחוז התאונות הנמוך ביותר וזאת על פי נתוני עמותת "אור ירוק". פרמטר נוסף שבו דורגה כפר סבא במקום הראשון הוא "איכות סביבה", נתון לא מפתיע שכן זהו חזון העיר הירוקה. בפרמטר זה נבדקו, בין השאר, זיהום אוויר, פריסת אנטנות סלולריות ועוד.

בנוסף,  קיבלה כפר סבא את הציון 9.5 בקריטריון "ספורט וכושר", והעפילה למקום השני מיד לאחר תל אביב. בדירוג זה נמצא כי בכפר סבא חדרי כושר, מגרשים ופארקים עירוניים שכל מטרתם קידום הספורט ואורח החיים הבריא. קריטריון נוסף בו העיר מובילה הוא חינוך עם ציון של 8.5, ובו שוקללו הישגי התלמידים בבחינות הבגרות והמיצב ומספר הילדים בכיתה.

בשני קריטריונים נוספים קיבלה כפר סבא את הציון 8.5. הראשון, מלידה עד זיקנה- בו נבדק באיזה עיר ניתן לחיות מגיל 0 ועד 120, במסגרת זו נמדדו השירותים הכוללים הניתנים מינקות ועד זיקנה ביניהם: גני ילדים, מרכזים קהילתיים, מועדוני קשישים ועוד. הקריטריון השני בציון זה לאכול בחוץ, שכולל את כמות ואיכות המסעדות בעיר.

גם בפרמטר העיר בדיגיטל הגיעה כפר סבא לציון גבוה במיוחד- 8, שהביא אותה למקום ה- 5 מיד לאחר הערים תל אביב, ירושלים, חיפה ובאר שבע. במדד זה נמדדו שירותי האינטרנט של הרשויות, כמות ואיכות השירותים הניתנים באופן דיגיטלי. נזכיר כי לאחרונה הובילה כפר סבא גם במדד "דיגילוקלי" של חברת Deloitte שבדק אף הוא פרמטר זה.

איתי צחר, מנכ"ל העירייה, "עיריית כפר סבא משקיעה משאבים רבים בקידום נושאים חשובים לחזונה העירוני, ביניהם: איכות הסביבה וקיימות, בטיחות משתמשי הדרך, חינוך, שירותים דיגיטליים מותאמים לעידן המודרני, ספורט ואורח חיים בריא והתאמת העיר לכלל פלחי האוכלוסייה. אנו משקיעים מאמצים רבים להמשיך ולשפר את השירות לתושבי העיר בכל תחומי החיים ונעשה כל שניתן כדי להגיע להישגים גבוהים נוספים גם בעתיד".