פותחים את תיבת פנדורה: עיריית כפר סבא בשיתוף מרכז מורשת בגין יוצאים בסדרת הרצאות מרתקת

5/11/2018

בין הנושאים שידונו: פרשת ילדי תימן, משפט קסטנר, פרשת לבון, הפנתרים השחורים ועוד

פנדורה תמונות נושאיות היסטוריות

עיריית כפר סבא, בהובלת המרכז הקהילתי ע"ש זאב גלר, ובשיתוף מרכז מורשת בגין יוצאים בסדרת הרצאות מרתקת לקהל הרחב. סדרת ההרצאות, "תיבת פנדורה", יעסקו במגוון רחב של פרשיות היסטוריות השזורות בשנותיה הראשונות של המדינה, בין היתר: פרשת ילדי תימן, משפט קסטנר, פרשת לבון, הפנתרים השחורים ועוד. כל ההרצאות יתקיימו בימי שני החל מהשעה 20:00, והן פתוחות לקהל הרחב ללא תשלום. מי שיזם ומלווה את ההרצאות הוא המשנה לראש העיר אורן כהן. סדרת ההרצאות היא המשך של הסדרות הקודמות - "כבוד הנשיא" ו"אדוני ראש הממשלה".

יש לציין כי מדובר על סדרה של שמונה הרצאות שיתקיימו אחת לחודש החל מחודש נובמבר. לתאריכים מדויקים ונושאים לחצו כאן. ההרצאה הראשונה תתקיים ביום שני ה- 19.11 ותעסוק ברצח ארלוזורוב. את ההרצאה ינחה יוסף רגב, שיש כמרצה באוניברסיטת בן גוריון וחקר את הפרשה מזה 12 שנים. ההרצאה הבאה בסדרה תתקיים בתאריך ה- 24.12 ותעסוק בפרשת דיר יאסין, אותה ינחה ד"ר אורי מילשטיין, פילוסוף בטחוני והיסטוריון צבאי. חיבר ספרים רבים בנושאי ביטחון ביניהם: הספר "עלילת דם בדיר יאסין".

עיריית כפר סבא משקיעה משאבים רבים בקידום התרבות ברחבי העיר, ופועלת על מנת להביא אירועים חדשים ויוצאי דופן לרווחת תושבי העיר. בין היתר מתקיימים לאורך כל השנה מגוון רחב של אירועים, הרצאות, סדנאות, הופעות ועוד מותאמות לקהלי יעד שונים ומתקיימות בכלל המרכזים העירוניים.

אורן כהן, המשנה לראש העיר, "סדרת ההרצאות החדשה מביאה לתושבי העיר את מיטב הנושאים השזורים בהיסטוריה הארצישראלית, חלקם עוסקים בפרשות משמעותיות שזכו לפרסום רב כמו: פרשת ילדי תימן ופרשת לבון.  סדרת ההרצאות החדשה נולדה לאור ההצלחה הגדולה שזכו שתי הסדרות הקודמות "כבוד הנשיא" ו"אדוני ראש הממשלה". אני מזמין את תושבי העיר לקחת חלק בהרצאות המוצעות".

לתכנית ההרצאות  »