החינוך הסביבתי מתחיל כבר בגיל הגן- 25 גני ילדים הצטרפו השנה לתוכנית "הגינה המקיימת" של עיריית כפר סבא

8/11/2018

25 גני ילדים הצטרפו השנה לתוכנית "הגינה המקיימת" שפועלת בגני הילדים מזה חמש שנים. מדובר על תוכנית סביבתית של עיריית כפר סבא, בהובלת אגף קיימות וחדשנות ואגף החינוך, ובשיתוף היחידה האזורית לאיכות הסביבה ומפקחות משרד החינוך. לאחרונה התקיים מפגש הפתיחה בגן "נבל" במסגרתו הציגו המפקחות את החזון של למידה חדשנית בסביבות משתנות ואת החצר והגינה כמרחבים אופטימליים לפעול בהם. מדריכי היחידה האזורית הציגו את העקרונות האקולוגיים והחינוכיים של הקמת גינה בגן והפעילות בה, תוך מתן דגש על עבודה חינוכית באוויר הפתוח ובאופן חווייתי. לאחר מכן, יצאו הגננות לפעילות סביבתית.

ילדים בגינה

תכנית ה "גינה המקיימת", שזכתה להצלחה רבה, כוללת ליווי של צוות הגן בתכנון, הקמה ותפעול של גינה המשלבת צמחי ירק, תבלין ונוי תוך זימון מגוון מיני בעלי חיים ובשילוב אלמנטים דוממים טבעיים ובשימוש חוזר. המטרה היא יצירת מרחב לימודי מקורי היוצר מגוון אפשרויות ללמידה חווייתית ומשמעותית. גנים רבים כוללים כבר בתכנית הלימודים את היציאה החוצה כמרכיב מרכזי ומטיילים פעם בשבוע בסביבת הגן הקרובה לפעילויות חוץ מגוונות וחווייתיות.

השהות בחוץ מציעה הזדמנויות לפליאה וללמידה, מפתחת קשר חיובי ואמפתי עם העולם הטבעי. הפעילות במרחבים פתוחים ממריצה את החשיבה היצירתית ואת היכולת לפתור בעיות, מפתחת כישורי חיים, מיומנויות מוטוריות וחברתיות.

אלה דנון, מנהלת אגף קיימות וחדשנות, "אני שמחה על קידום התוכנית של "גינה מקיימת" וצרכנות נבונה בגני ילדים ומקווה שאכן החותם ילווה את הילדים והוריהם בשנים הבאות והם ימשיכו לחקור ולגלות נפלאות בסביבתם".

אורלי פרומן, מנהלת אגף החינוך, "אני שמחה להרחיב את מרחב הלמידה של ילדי הגנים לחצר ולסביבה הקרובה ולאפשר חוויה אותנטית של גידול צמחים וירקות. תודה לשותפים לתכנית החינוכית החשובה הזו".