מתכוננים בשיגרה מוכנים בחירום: עיריית כפר סבא קיימה תרגיל חירום ליחידת השיטור העירוני ולמחלקת פיקוח ואכיפה
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

11/11/2018

במקביל, אגף חירום וביטחון פרסם קמפיין מוכנות לתושבי העיר

עיריית כפר סבא, בהובלת אגף חירום וביטחון ומחלקת פיקוח ואכיפה, קיימה תרגיל חירום ליחידת השיטור העירוני ולעובדי הפיקוח העירוני אותו הנחה שי זייד מנהל אגף הביטחון. במסגרת התרגיל התאמנו הצוותים על בידוד זירת האירוע בעת אירוע חירום, פעולה שמטרתה סגירת מקום האירוע על מנת לאפשר לגורמי ההצלה טיפול מיטבי. יש להדגיש כי בעת אירוע חירום המתרחש בעיר, מוקפצים למקום כלל הצוותים העירוניים כשיחידת השיטור העירוני ומחלקת פיקוח ואכיפה אחראיות על אבטחת המקום ובידודו.

התרגיל התקיים כחלק מתרגול שוטף שמקיימת העירייה לעובדיה ולמתנדביה. כל התרגילים מתקיימים במטרה להנחות את מנהלי המכלולים ובעלי התפקידים בעירייה, כולל מתנדבים בטיפול באירועי חירום, על בסיס הנוהל העירוני ולתרגל את תפקידיהם כמו גם המצבים שנוצרים במצבי חירום כמו: דחק בקרב האוכלוסייה, תושבים שמגיעים למקום האירוע ועוד.

נוסיף כי אגף הביטחון בשיתוף מחלקת עבודה קהילתית והתנדבות מרכזים את גדודי המתנדבים בחירום, שהוקמו מתוך מהניסיון בארץ ובעולם והידיעה כי התנדבות אזרחים היא מאבני הייסוד של החוסן האישי והחברתי באירועי משבר וחירום. לכן הוקמו בעיר צוותי מתנדבים לחירום ביניהם: גדוד המתנדבים, צוות פאפות, צח"ש עלייה, יחידת הרחפניים, איחוד והצלה ועוד.

רק לאחרונה, יצא אגף הביטחון בקמפיין מוכנות לתושבי העיר תחת הסיסמה "מתכוננים בשגרה מוכנים בחירום". במסגרת הקמפיין הונגש המידע החשוב לתושבים לשעת חירום באמצעות עיצוב מזמין, מודרני ועדכני. במסגרת זו, פורסמו שלושת השלבים להתנהלות נכונה ומהם החפצים שיש לשים בערכת החירום המשפחתית באתר העירוני, בפייסבוק ובחוצות העיר.

שי זייד, מנהל אגף חירום וביטחון, "בהתאם לסיסמא "מתכוננים בשגרה מוכנים בחירום" העירייה מקדישה זמן ומשאבים להעלאת רמת המוכנות העירונית לאירועי חירום. לצד מוכנות היחידות העירוניות ויחידות המתנדבים ישנה חשיבות  רבה למוכנות התא המשפחתי ואני מזמין את התושבים להקדיש מספר דקות לעיון בהנחיות ולביצוע ההכנות הנדרשות להתמודדות עם מצבי חירום".

מה צריך להכניס לערכת החירום