מכל הלב לוותיקים הכפר סבאיים

29/11/2018

חודש ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת נחתם בהצלחה מסחררת

חודש ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת

כבכל שנה מקדישה עיריית כפר סבא את חודש נובמבר לאוכלוסייה הוותיקה בעיר, כשבמהלכו מתקיימים מגוון רחב של אירועים, סדנאות, הרצאות וטיולים. החודש נחתם בהצלחה רבה ועל התוכנית האמנותית בו עמל האגף לשירותים חברתיים קהילתיים בהובלת המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת.

החודש נפתח בטיול "והדרת" בו לקחו חלק כ- 1,200 גמלאים שנהנו בטיול בחבל יתיר ולעיר העתיקה סוסיא, שאורגן יחד עם מחלקת אירועים. ולאחר מכן, המשיך במגוון רחב של אירועים עירוניים, ביניהם: פעילות ספורטיבית מותאמת לגיל השלישי בפארק; הרצאה בנושא ייפוי כוח רפואי ומתמשך בבית התרבות ע"ש רייזל; מופע דרום אמריקאי; ערב שירה משותף לגמלאים ולבני הנוער במסגרת מפגש בין דורי; התקיים סיור במפעל טבע; במגדלי הים התיכון התקיים מופע שרים ומספרים לנון ומקרטני; ועוד.

חודש ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת

גולת הכותרת של אירועי חודש זה הייתה תערוכת האוניות שהתקיימה בקניון ערים, ואותה יזמה והובילה מירי ריבלין- המורה לאמנות במועדוני הגמלאים. את המיצגים הכינו החברים ממועדוני הגמלאים. כל סירה טומנת בחובה סיפור חיים של היוצר אותה - סיפור המוצג בתערוכה ליד הסירה האישית שלו. באירוע הסיכום, שכלל מופע שירי להקות צבאיות הופיעו מירי אלוני, ורדינה כהן ויהודה אליאס. הקהל הנרגש שיתף פעולה וכולם שרו את השירים הוותיקים יחדיו בהנאה רבה.

תערוכת אוניות בחודש ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת

תערוכת אוניות בקניון ערים

רוזי נוימן, מנהלת אגף שירותים חברתיים קהילתיים, "חודש ההוקרה לאוכלוסייה המבוגרת בכפ"ס מתבצע על ידי המחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת באגף שירותים חברתיים קהילתיים ומתקיים בזכות אנשים רבים וטובים ושיתופי פעולה עם כלל המגזרים: הציבורי, השלישי והפרטי".

מורן שפיר, עובדת סוציאלית במחלקה לטיפול באוכלוסייה המבוגרת, "אנו שמחים לפעול עבור גמלאי כפר סבא לאורך כל השנה ובעיקר בחודש הפעילויות במסגרת אירועי ההוקרה. האירועים המרובים, המגוונים והמהנים מתקיימים בעזרת שיתופי פעולה רבים אותם אנו מבצעים אל מול אגפי העירייה השונים, העמותות הפעילות בעיר בנושא הגמלאים והמגזר הפרטי אני מודה לכולם על השותפות, ההשקעה, המקצועיות והעשייה הענפה לטובת גמלאי העיר".