ראש העיר, רפי סער, מזמין את תושבי העיר להצביע על העיצוב החדש לרכבי הניקיון

ראש העיר, רפי סער, מזמין את תושבי העיר להצביע על העיצוב החדש לרכבי הניקיון

8/01/2019

ראש העיר, רפי סער, הרחיב את מערך הניקיון העירוני, והזמין את תושבי העיר להצביע בסקר שפרסם בעמוד הפייסבוק האישי שלו על העיצוב החדש של רכבי הטיאוט: פק- מן או סופרמן. יש לציין כי הסקר עלה במקביל בעמוד הפייסבוק של עיריית כפר סבא כחלק ממדיניות השקיפות ושיתוף הציבור בעשייה העירונית.

ראש העיר, רפי סער, כתב בעמוד הפייסבוק שלו, "תושבי וילדי העיר, אני שמח לבשר כי הרחבנו את מערך הניקיון בעיר ורכשנו רכבים חדשים, שמנקים את רחובות העיר באמצעות קיטור ושטיפה. שקיפות היא גם בדברים הקטנים- החלטתי להעביר את ההחלטה לידי תושבי העיר - מצביעים ובוחרים את אחד העיצובים החדשים של הרכבים. העיצוב עם מספר ההצבעות הגבוה ביותר ייבחר. אז מה דעתכם?"

להצבעה בפייסבוק לחצו כאן

עיצוב סופרמן

עיצוב פק- מן

כמו כן, הורה ראש העיר לצוותי העירייה לבצע ניקיון ושטיפת הרחובות באופן שוטף ויומיומי. במסגרת זו, וכפיילוט ראשוני עומלים צוותי הניקיון על שטיפת הרחובות והצירים המרכזיים בעיר. השטיפה נעשית באמצעות קיטור ומכונת טיאוט, וזאת לרווחת תושבי העיר. יש להדגיש כי פיילוט זה יורחב לכלל השכונות בעיר עם רכישתם של רכבי טיאוט נוספים.

במקביל, עיריית כפר סבא, בהובלת מחלקת הרכב ומחלקת ניקיון העיר, רכשה רכב טיאוט חדש ומתקדם. מדובר על רכב  קטן ממדים, שאינו מזהם את הסביבה ובעל התקן האירופי "יורו 6" המתקדם. הרכב מאפשר שטיפה בקיטור של רחובות מרכזיים, רחובות צרים, סמטאות ומדרכות, שאיבת הפסולת הן בנסיעה לפנים והן בנסיעה לאחור, והוא בעל מתקן שטיפה בגג הרכב, מה שאפשר שטיפת הרחוב עם מינימום הפרעה להולכי הרגל ולרכבים החונים בצד הכביש. כל זאת, במסגרת חזון העיר הירוקה וכחלק מתוכנית העבודה שהציג ראש העיר טרם כניסתו לתפקיד.