ראש העיר, רפי סער, נפגש עם מנהיגי העתיד מפרלמנט הילדים העירוני

ראש העיר, רפי סער, נפגש עם מנהיגי העתיד מפרלמנט הילדים העירוני

24/01/2019

פרלמנט הילדים העירוני החל את פעילותו זו השנה הרביעית, והשבוע הוזמנו ללשכת ראש העיר, רפי סער. במהלך המפגש הציגו התלמידים את פעילותם לאורך השנה, שוחחו עם ראש העיר, הציגו בפניו שאלות והציעו לו מגוון רחב של רעיונות לפיתוח העיר. בסיום המפגש הצטלמו התלמידים יחד לקמפיין החשוב לזיכרון השואה WeRemember#.

ראש העיר ותלמידי פרלמנט הילדים

ראש העיר, רפי סער, אמר לתלמידים במפגש כי "פרלמנט הילדים העירוני שפותח את פעילותו זו השנה הרביעית ברציפות הינו מיזם מהותי בכמה רבדים: שיתוף תלמידים ובני הנוער בהחלטות העירוניות הנוגעות להם, ובמקביל יצירת הנהגת נוער ערכית שתוביל שיח חינוכי ותספק כלים לבני נוער נוספים לפעול בסוגיות שמעסיקות את חייהם".

פרלמנט הילדים פועל באמצעות אגף נוער, צעירים וקהילה ומחלקת בתי הספר היסודיים באגף החינוך בעירייה בשיתוף עם משרד החינוך. מדובר על קבוצת מנהיגות המורכבת מתלמידים בכיתות ה'- ו', נציגי בתי הספר היסודיים בעיר, ומטרתו לייצג את ילדי העיר ולהוביל תהליכים עבורם.

את הקבוצה מובילות ליאת קליין וקרן סיטבון, נשות חינוך מובילות. התלמידים המשתתפים בפרלמנט נבחרו בבית ספרם בהליך דמוקרטי למועצת התלמידים, והם בעלי כושר מנהיגות ויכולת להשפיע על בני גילם למעורבות חברתית ועשייה ערכית. מטרת הקבוצה להכיר לילדים את יסודות הדמוקרטיה, ולייצר קבוצת מנהיגות צעירה שיכולה להשפיע על סדר היום העירוני.

מירב הלפמן, מנהלת אגף נוער, צעירים וקהילה, "בכפר סבא  מאמינים ורואים  בנציגי הפרלמנט שותפים מלאים  המשפיעים על חיי הילדים בעיר, וציר מרכזי להעלאת צרכי התלמידים. כך הם הופכים להיות מעורבים אכפתיים ומשפיעים על חיי התרבות של בני גילם בעיר".

אורית ליבוביץ', מ"מ מנהלת אגף החינוך, "פרלמנט הילדים הוא התנסות נפלאה לתלמידי בית הספר היסודי במעורבות והשפעה על נושאים חברתיים מרכזיים בעיר. ההשתתפות בפורום משמעותי זה, מחזקת בהם את תחושת הביטחון  ומסייעת להם לצמוח לבוגר איכותי המעורב, פועל ומשפיע על חייו בקהילה".