ראש העיר, רפי סער, נפגש עם מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי

ראש העיר, רפי סער, נפגש עם מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי

10/04/2019

מפקד פיקוד העורף, ציין בדבריו כי הוא מתרשם שהעיר כפר סבא מתאפיינת בעשייה רחבה ומרשימה, לרבות בתחום המוכנות לחירום ואני מלא הערכה לכל העוסקים בדבר.

ראש העיר רפי סער והאלוף תמיר ידעי.

בתמונה ראש העיר רפי סער, עם האלוף תמיר ידעי, אל"מ לירון דונל וסגן ראש העיר דני הרוש

ראש העיר, רפי סער, אירח בלשכתו את מפקד פיקוד העורף, האלוף תמיר ידעי. בפגישה השתתפו גם: סגן ראש העיר ומחזיק תיק הביטחון- דני הרוש, מפקדת מחוז דן- אל״ם לירון דונל, מנהל מחוז מרכז ברשות החירום הלאומית-עופר שושן, מנהל אגף חירום וביטחון- שי זייד, מנהל תחום מוכנות לחירום באגף הביטחון- אורי טל , בנוסף לקחו חלק בפגישה קציני מטה נוספים מפיקוד העורף.  מטרת המפגש חיזוק וחידוד שיתוף הפעולה בין פיקוד העורף לרשות בשגרה ובחירום. זאת במיוחד בימים אלה לאחר הירי אל אזור השרון והפגיעה הישירה בבית במושב משמרת הסמוך לכפר סבא.

במהלך הביקור הציג מנהל אגף חירום וביטחון, שי זייד, את העשייה בתחום ההיערכות והמוכנות העירונית לשעת חירום. בפגישה עלה נושא שיתוף הפעולה הפורה המתקיים בין עיריית כפר סבא לבין פיקוד העורף ורושת החירום הלאומית והוצגו נושאים להמשך פעילות משותפת של עיריית כפר סבא ופיקוד העורף.

מוכנותה של העיר צוינה בביקורת פקע״ר ורח״ל שהתבצעה בדצמבר 2018, ביקורת בה זכתה העירייה להערכה גבוהה מאוד. ציון בתחום ההתגוננות האזרחית הינו 94.4 והרשות נמצאה כשירה וברמת מוכנות גבוהה להתמודדות עם אתגרים צפויים בחירום. יחידות העירייה בהובלת אגף הביטחון ממשיכות כל העת לשפר את רמת המוכנות, להפיק לקחים מאירועים ולתרגל על מנת לתת את המענה המיטבי לתושבי העיר.

ראש העיר, רפי סער, בירך על שיתוף הפעולה הפורה והוסיף כי "אנו משקעים משאבים רבים ועבודה קשה על מנת לשמור על מוכנותה של העיר כל העת למצבי חירום ומשבר. לצערנו ממש לאחרונה קיבלנו תזכורת כמה חשובה ערנותנו ומוכנותנו, ואנו נמשיך להכשיר את עובדי העירייה והמתנדבים לכל תרחיש. אין ספק כי במדינת ישראל על כל עיר להיות מוכנה באופן מלא לכל תרחישי החירום גם במהלך השגרה, ולדעת להעניק לתושביה את השירות המיטבי ביותר בעיתות משבר".

מפקד פיקוד העורף, אלוף תמיר ידעי: ״אני מתרשם שהעיר כפר סבא מתאפיינת בעשייה רחבה ומרשימה, לרבות בתחום המוכנות לחירום ואני מלא הערכה לכל העוסקים בדבר. אין ספק כי כלל הפעולות שהעירייה מבצעת כיום בשגרה יקדמו את מוכנותה ויבטיחו מענה והמשך אספקת השירותים החיוניים לתושב בחירום".