ביוזמת ראש העיר כפר סבא, רפי סער: נרכשו מאות קסדות בעלות תו תקן לבני הנוער הרוכבים על אופניים חשמליים

12/04/2019

ראש העיר רפי סער עם בני הנוער

לראשונה בארץ-

ביוזמת ראש העיר כפר סבא, רפי סער:

נרכשו מאות קסדות בעלות תו תקן לבני הנוער הרוכבים על אופניים חשמליים

ביוזמת ראש העיר, רפי סער רכשה עיריית כפר סבא והרשות העירונית לבטיחות בדרכים שבאגף הביטחון  קסדות עבור בני נוער שרוכבים על אופניים, אופניים חשמליים, קורקינטים ועוד. מדובר על קסדות עם תו תקן, שימכרו בעלות סמלית של 20 ₪ כששאר הסכום הינו בסבסוד של העירייה.

הקסדות נמכרו באירוע מיוחד, שהתקיים ברחבת מגדל המים שסמוך לקריית החינוך ברחוב אז"ר. ביום זה עמדו לטובת התלמידים וההורים צוותי הסברה מיחידת השיטור העירוני ועמדת סימולטור עם משקפיVR  שמדמה תרחישים ומצבים שונים בעת רכיבה על אופניים חשמליים.

השימוש באופניים חשמליים הופך לשכיח יותר ויותר בקרב בני הנוער שלצערנו לא חובשים קסדה. יתרה מזאת, החל מינואר השנה נכנס לתוקף תיקון לתקנות התעבורה המחייב חבישת קסדה לרוכבי אופניים חשמליים ורכינוע (הוברבורד) בכל גיל ובכל דרך. יש לציין כי השימוש בקסדה מציל חיים ממש שכן הוא עשוי להקטין ב-50% את הסיכוי לפגיעת ראש, שמהווה כ- 30% מהפגיעות של רוכבי האופניים בזמן תאונה. כל אלה היוו את הקרקע למהלך העירוני מציל חיים זה.

נוסיף כי עיריית כפר סבא בהובלת הרשות העירונית לבטיחות בדרכים באגף הביטחון מקיימת לאורך השנה הסברה מקיפה בקרב התלמידים ובני הנוער זאת לצד תכניות חינוכיות שנועדו לחנך לבטיחות בדרכים. הפעילויות מתקיימות בהתאם לגילאים ובנושאים משמעותיים כמו: נהיגה תחת השפעת אלכוהול, מעבר בטוח של הכביש ורבים נוספים. זאת לצד הדאגה היומיומית להתאמת המרחב העירוני על פי כללי הבטיחות בדרכים.

ראש העיר, רפי סער: "אנו עדים לתופעה שלילית וחמורה של ילדים ובני נוער שעושים שימוש נרחב באופניים חשמליים ולצערנו לא חובשים קסדה. עיריית כפר סבא רואה בשמירה על ביטחונם ובטיחותם של הילדים שלנו משימה ממעלה ראשונה ולכן יזמתי בשיתוף עם הרשות לבטיחות בדרכים שבאגף הביטחון את הצעד החשוב הזה של רכישת קסדות בטיחותיות ואנו מוכרים אותן במחיר סמלי לכל תלמידי העיר. אני קורא לבני הנוער והילדים להשתמש בכל אמצעי הבטיחות שברשותם, לשים קסדה על הראש כי זו חובה ולא בושה ובעיקר לרכב בזהירות כי בטיחות מצילה חיים".