הזמר ליאור נרקיס יופיע בחגיגת המימונה המסורתית שתתקיים לראשונה בכיכר העיר

17/04/2019

שימרו ביומנים המימונה תתקיים ביום ראשון ה- 28.4 ב- 17:30

זאת כחלק ממדיניות ראש העיר, רפי סער, לחיזוק מרכז העיר ומרקם העסקים

עיריית כפר סבא, בהובלת החברה לתרבות ופנאי ומחלקת אירועים ובשיתוף הפדרציה העולמית של יהדות מרוקו וקניון ערים, תקיים את חגיגות המימונה המסורתיות בסימן "גדולה מלאכה שמכבדת את בעליה" (חז"ל). האטרקציה של האירוע הוא ליאור נרקיס כוכב הזמר המזרחי שיופיע במיטב שיריו.

ליאור נרקיס

ליאור נרקיס (צלם סלי בן אריה)

השנה, לראשונה, תתקיים החגיגה בכיכר העיר כחלק ממדיניות ראש העיר, רפי סער, לחיזוק לב העיר ומרקם העסקים. סיבה נוספת שהובילה לשינוי המיקום היא שבשנים האחרונות חלה דעיכה משמעותית במספר התושבים שפקדו את האירוע בפארק. כיכר העיר נגישה יותר לכולם, וצפויים להגיע לאירוע אלפי תושבים ותושבות.

האירוע החגיגי יתקיים ביום ראשון ה- 28.4 החל מהשעה 17:30 במעמד ראש העיר, רפי סער, ויו"ר ועדת חגיגות המימונה והפדרציה העולמית ליהדות מרוקו בכפר סבא, אליס גל. כחלק מהאירוע יוקם בכיכר אוהל אירוח מסורתי, יתקיים טקס החינה וכמובן יחולקו מופלטות ועוגיות מסורתיות למשתתפים. כמו כן, תתקיים הופעה של להקת "סהרה" וכן יריד אמנים. לטובת המשתתפים יעמדו הסעות הלוך וחזור לאירוע.

ראש העיר, רפי סער: "המימונה היא חג לאומי, משמח ומלכד וכבר מזמן לא שייך רק לעדה אחת. כך יהיה גם בחגיגות המסורתיות שלנו, כל תושבי העיר ללא יוצא מן הכלל מוזמנים להגיע לאירוע החגיגי והמהנה, שהשנה יתקיים לראשונה במרכז העיר ברחבת קניון ערים לרווחת התושבים. אני מזמין את כולם להגיע וליהנות יחד מרוח החג והאחדות".

להסדרי הנגישות באירוע לחצו כאן

חגיגת המימונה

פותחים את הלבפותחים את הבית ואת הלב:

מחכים כל הפסח בשביל המופלטה? רוצים לקבל מהסבתא את ברכת תרבחו ותסעדו? עיריית כפר סבא בשיתוף הפדרציה העולמית ליהדות מרוקו בכפר סבא, פותחות ביוזמה חדשה וקוראות למשפחות, המקיימות את המימונה בבתיהן להזמין כפר סבאים נוספים לחגיגות, זאת כחלק מיוזמה לקירוב הלבבות והערבות ההדדית בעיר. המשפחות המארחות וגם תושבים המעוניינים להתארח במימונה מוזמנים לפנות אל יו"ר הפדרציה העולמית ליהדות מרוקו בכפר סבא, אליס גל- 054-4501893, שתבצע את החיבורים בין המארחים והאורחים.