מתייעלים אנרגטית: עיריית כפר סבא מציגה נתוני ירידה של 10% בממוצע בצריכת החשמל במוסדות הציבור ובמוסדות החינוך

7/05/2019

מדובר על חיסכון משמעותי של 253 אלף ש"ח ו- 265 אלף ק"ג גזי חממה

הנתונים נאספו במסגרת פרויקט "חכמים באנרגיה" הפועל בכפר סבא זו השנה ה- 4

עיריית כפר סבא, בהובלת אגף קיימות וחדשנות, מציגה את נתוני ההתייעלות האנרגטית, שהושגו במוסדות החינוך והציבור כחלק מתכנית "חכמים באנרגיה" הפועלת בעיר זו השנה ה- 4. יש לציין כי הנתונים מתייחסים לשנת 2018 בהשוואה לשנת 2017, ומהם עולה כי קיימת ירידה של  10% בממוצע בצריכת החשמל במוסדות הציבור ובמוסדות החינוך. מדובר על חסכון משמעותי שמתבטא ב- 253 אלף ש"ח וב- 265 אלף ק"ג גזי חממה.

בית הספר הירוק

עוד עולה מהנתונים כי מספר בתי ספר, בהם פועל הפרויקט העירוני, מובילים במיוחד. בית הספר "הירוק ע"ש שמעון פרס" מציג את הירידה המשמעותית ביותר שעומדת על כ- 62 אחוזים, אחריו ממוקם בית הספר "ברנר" שהציג ירידה של כ- 21%. כמו כן, בבית הספר "רמז" חלה ירידה של כ- 19% בצריכת החשמל, ובבית הספר "בן גוריון" חלה ירידה דומה של כ- 18%. בתי ספר נוספים שבלטו הם: "בר אילן" עם נתון של כ- 16%, "גולדה" עם כ- 14%, חטיבת הביניים "אלון" ו"יצחק שדה" עם ירידה של כ- 11%. עוד עלה מתוך הנתונים כי במבנה החאן חלה התייעלות אנרגטית של כ- 7 אחוזים. יש לציין כי מדובר על תהליך ארוך שעברו בתי הספר בשנים האחרונות במסגרת הפרויקט.

פרויקט "חכמים באנרגיה" הוא יוזמה משותפת של עיריית כפר סבא ואיגוד ערים לאיכות סביבה משולש דרומי ובתמיכת האיחוד האירופי. הפרויקט פועל מזה 4 שנים בבתי ספר בעיר במטרה להביא להתייעלות אנרגטית וצמצום פליטות גזי חממה, באמצעות מערכות ניהול אנרגיה חכם, המבוססות על טכנולוגיות מידע מתקדמות. הפרויקט מתפרס ב- 30 בתי ספר וב- 6 מבני ציבור, כחלק מהמאמץ העירוני והעולמי לעצור את ההתחממות הגלובאלית.

עילאי הרסגור-הנדין, סגן ראש העיר ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות: "במיוחד בימים אלה של הידוק חגורה תקציבי בעירייה, תלמידי כפר סבא מוכיחים שאפשר להתייעל ועל הדרך לצבור ידע חינוכי יקר ערך. את פרויקט ההתייעלות האנרגטית במוסדות החינוך התחלנו בקדנציה הקודמת בזכות המענק שקיבלנו מהאיחוד האירופי ובאמצעות שיתוף פעולה של אגף הקיימות והחדשנות, אגף החינוך ותלמידי כפר סבא והמשולש, שלמדו על הנושא, חקרו אותו ופיתחו שיטות לשמירה על כדור הארץ ביחד עם חיסכון כספי. זוהי קיימות במיטבה".

שלומית קיטרו, רכזת תחום אנרגיה וניהול משאבים: "מדובר בהישג משמעותי שהינו תוצאה של מהלך חינוכי ותשתיתי שאנו מובילים בעיר כ- 4 שנים בבתי ספר ומוסדות ציבור. זוהי הזדמנות להודות למנהלי בתי הספר המשתתפים בתכנית, למורים המובילים, לאבות הבית, לתלמידים האמביציוניים ולנאמני האנרגיה בעירייה. תרומה קטנה של כפר סבא בהפחתת פליטות גזי חממה, במיוחד בשבוע שבו צוין "יום כדור הארץ" העולמי".