עיריית כפר סבא בשיתוף עמותת "עתיד בטוח" מפעילה זו השנה השנייה תכנית למניעת אלימות בבתי הספר

19/05/2019

מדובר על תכנית שמתמקדת בפיתוח מנהיגות צעירה בבתי הספר היסודיים, במטרה למנוע אלימות

עיריית כפר סבא בהובלת מחלקת חינוך יסודי באגף החינוך ובשיתוף עמותת "עתיד בטוח", למניעת אלימות ילדים ונוער, מפעילה זו השנה השנייה תכנית ייחודית למניעת אלימות בבתי הספר היסודיים, במסגרתה פועלות קבוצות מנהיגות שמטרתן ליצור סביבה בטוחה מאלימות בבית הספר היסודיים בעיר ולהעצים את התלמידים המשתתפים. התכנית המדוברת פועלת ב- 7 בתי ספר: ברנר, ש"י עגנון, רמז, בן גוריון, אוסישקין, יצחק שדה ודבורה עומר, והן מורכבות מתלמידים בכיתות ה'- ו'.

כל קבוצה כוללת כ- 20 תלמידים מנהיגים וסוכני השינוי לעיצוב סביבה ערכית ואיכותית חופשיה מאלימות בבית ספרם. הפעילות תעניק לילדים הזדמנות להתמודד עם משימות ואתגרים של מנהיגות בפועל. את כל אחת מהנבחרות ילוו וינחו סטודנטים מטעם עמותת "עתיד בטוח" שעברו הכשרה בנושא, ובשיתוף מלא של הצוות החינוכי בבית הספר והורי התלמידים. נדגיש כי בבתי הספר בעיר עושים רבות על מנת לקדם אקלים בטוח ומוגן בשיתוף, הנחייה וליווי של הגורמים הרלוונטיים מהרשות כמו: עיר ללא אלימות, וממשרד החינוך.

"עתיד בטוח" הינה עמותה הקיימת כ- 13 שנים בפריסה ארצית עם 75 נבחרות ב – 14 ערים ורשויות מקומיות. המטרה, הקניית מרחב בטוח לילדנו, וירטואלי ופיסי. יש זכות לכול תלמיד ותלמידה להרגיש בטוח ומוגן בכל מקום בו הינו נמצא ובכל עת.

אורית ליבוביץ', מנהלת מחלקת בתי ספר יסודיים באגף החינוך, "כאשר ילד מרגיש מוגן ובטוח, יש לו את המרחב להביא את יכולותיו לידי ביטוי להיות במיטבו ולהצליח לימודית וחברתית. תכנית 'עתיד בטוח' מאמינה בכוחות התלמידים ומכשירה אותם לתרום ולסייע ליצירת אקלים חינוכי מיטבי, בטוח ומוגן לטובת כלל ילדי בית הספר".

יואב גד, מוביל עירוני מטעם עמותת 'עתיד בטוח' אמר כי "העמותה נמצאת בתחילת דרכה בשיתוף הפעולה הנפלא עם העיר כפר סבא, אגף החינוך  ובתי הספר היסודיים ואנו כבר מתחילים בתהליך של התרחבות והטמעה מקומית. הפעילות מראה אותותיה בשטח, מכה שורשים ומהווה אבן דרך משמעותית עבורנו. אנו נהנים לראות את המנהיגים הצעירים יוזמים, חושבים ופועלים עבור עתידם ונעשה כל שביכולתנו להמשיך להשפיע, לתת תמורה עבור ההשקעה הרבה ולכוון לעתיד בטוח ומיטיב עבור החברה כולה".