דואגים לעצים – מקום ראשון לעיריית כפר סבא בתוכנית מיפוי וטיפול בעצים במרחב הציבורי
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

27/05/2019

עיריית כפר סבא, באמצעות מחלקת גנים ונוף באגף איכות הסביבה בעירייה, זכתה לציון הגבוה ביותר – 84.5 - מבין רשויות שהשתתפו במיזם ייחודי של משרד החקלאות, שמטרתו לעודד את הרשויות המקומיות לבצע מהפכה בכל הנוגע לטיפול בעצים בערים

צוות גנים ונוף עם הפרס

בתמונה: סגן מנהל מחלקת גנים ונוף נריה גרינברג, מנהלת מחלקת גנים ונוף עירית מויאל, אגרונום מחלקת גנים ונוף אמיתי לביא (צילום: פרטי)

בכנס שהתקיים ביום שני השבוע, במסגרת מיזם מיוחד שיזם משרד החקלאות – "ניהול היער העירוני" -  למיתוג רשויות בנושא עידוד טיפול בעצים במרחב הציבורי, התבשרה עיריית כפר סבא על זכייתה בציון הגבוה ביותר (84.5) ובמקום הראשון על תוכנית שפיתחה בנושא.

מדובר במיזם שיצא לדרך בשנה שעברה, בעידוד משרד החקלאות, לקראת שנת העצמאות ה-70 למדינת ישראל. המיזם קרא לרשויות לבצע סקרים ומיפוי עצים בערים ולפתח תוכניות מקצועיות לטיפול בהם, זאת תחת קריטריונים שנקבעו מראש.

למיזם נרשמו רשויות שונות מרחבי הארץ, ביניהם כפר סבא, הרצליה, ראשון לציון, תל אביב ובאר שבע, ובמהלך השנה שחלפה מאז פתיחתו, נתבקשו הרשויות להכין תוכנית מקצועית בנושא, שהוצגה בכנס השבוע.

במסגרת המיזם, פיתחה מחלקת גנים ונוף בעיריית כפר סבא טכנולוגיה מיוחדת, שמרכזת את כל בסיס הנתונים, הנאספים על ידי אגרונומים ואנשי מקצוע, ושממנה נגזרות כל התוכניות בהיבט של טיפול בעצים בעיר והוצאתן לפועל. הטכנולוגיה כוללת ביצוע סקר עצים נרחב, שהתבצע במהלך השנה האחרונה ושמדי שנה יתווספו לו נתונים נוספים, איסוף כל הממצאים, בחינתם ובחינת מצב העצים בעיר, הסקת מסקנות, וקביעת המלצות ודרכי הוצאה לפועל בכל הנוגע לטיפול בעצים בעיר.

כאמור, הטכנולוגיה שפיתחה עיריית כפר סבא, באמצעות מחלקת גנים ונוף, הרשימה את נציגי משרד החקלאות, שהעניקו לעירייה את הציון הגבוה ביותר מבין כל הרשויות המשתתפות במיזם.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא שמה דגש על שמירת הריאות הירוקות במרחב הציבורי. העצים הרבים בעיר אפיינו אותה תמיד, ואנו עושים הכל כדי לשמרם ולטפל בהם, כך שימשיכו לפרוח ולהנעים את מראה העיר".