תלמיד אורח בכיתת המחוננים בחטיבת שרת – מנכ"ל משרד החינוך

מה חדש?

תלמיד אורח בכיתת המחוננים בחטיבת שרת – מנכ"ל משרד החינוך

6/06/2019

מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב השתתף בשיעור של כיתת המחוננים בחטיבת שרת כפר סבא והתרשם מהתלמידים הכפר-סבאיים

את שמואל אבואב ליוו בביקורו מנהל אגף החינוך ד"ר אורי ארבל-גנץ, מנהל המחלקה לחינוך העל-יסודי יהורם לוי וצוות בית הספר.

מנכל משרד החינוך בביקור בחטיבת שרת

מנכ"ל משרד החינוך (במרכז התמונה) בביקור בחטיבת שרת בכפר סבא. שני משמאל: מנהל אגף החינוך העירוני, ד"ר אורי ארבל-גנץ שלישי מימין: מנהל המחלקה לחינוך העל יסודי בעירייה, יהורם לוי (צילום: עידו קנטור)

ביום שלישי השבוע הגיע מנכ"ל משרד החינוך שמואל אבואב לביקור באחת מכיתות המחוננים בחטיבה ע"ש משה שרת בכפר סבא. מטרת הביקור הייתה להכיר את מסגרות הלימוד וההעשרה של המחוננים בארץ. לביקור התלוו מנהל אגף החינוך בעיריית כפר סבא ד"ר אורי ארבל-גנץ, מנהל המחלקה לחינוך העל-יסודי יהורם לוי, מפקחת בית הספר מטעם מחוז מרכז במשרד החינוך פנינה שומרון, מורי כיתות המחוננים בבית הספר ותלמידים.

במהלך הביקור בחטיבה, שנבחרה בשל הערכה רבה מצד האגף למחוננים ומצטיינים במשרד החינוך, צפה מנכ"ל משרד החינוך בשיעור באחת מכיתות המחוננים בחטיבה, ובהמשך קיבל סקירה קצרה ממנהל החטיבה רימונה בנדיבה, על מסלול המחוננים בחטיבה, כולל הכלה רגשית של תלמידים בעלי צרכים מיוחדים. תלמידי מגמת המחוננים הציגו בפני אבואב יוזמות פדגוגיות ייחודיות.

יש לציין, כי בבית הספר פועלות בשנים האחרונות 2 כיתות מחוננים בכל שכבה, כשבכל אחת מהכיתות לומדים עד 20 תלמידים. המורים המלמדים בכיתות המחוננים מחויבים להתמקצע ב"הוראת מחוננים", כדי להבין את המאפיינים שלהם, את הצרכים שלהם, ולהתאים בהתאם לכך את הגישה הלימודית והרגשית.

ראש העיר, רפי סער: "אני מודה למנכ"ל משרד החינוך על בחירתו בחטיבת שרת בכפר סבא ועל ביקורו בעיר. תלמידות ותלמידי העיר מובילים בהישגיהם את מערכת החינוך הארצית ומהווים דוגמה לתלמידים בכל הארץ".