מעל ל-900 משרות הוצעו למאות תלמידות ותלמידים ביריד התעסוקה לנוער בכפר סבא

מעל ל-900 משרות הוצעו למאות תלמידות ותלמידים ביריד התעסוקה לנוער בכפר סבא

11/06/2019

עבודה בקייטרינג, בהדרכה, בחנויות אופנה, במזון מהיר ועוד – יריד התעסוקה השנתי לנוער, בהובלת מועצת הנוער העירונית, רשם הצלחה גדולה

מאות תלמידות ותלמידים מכפר סבא פקדו את יריד התעסוקה השנתי לנוער, אותו יזם אגף נוער צעירים וקהילה בשיתוף מועצת הנוער. יריד התעסוקה לנוער, שהתקיים זו השנה השביעית נערך ברחבת המסעדות של קניון ערים, בשיתוף הנהלת הקניון.

יריד התעסוקה בקניון ערים

יריד התעסוקה לנוער ברחבת קניון ערים (צילום: פרטי)

טרם קיום היריד, פקדו יו"ר מועצת הנוער העירונית ליאון עיוואן, חברי מזכירות מועצת הנוער ונציגי מועצת הנוער העירונית את כל החנויות והעסקים הפועלים ברחבי העיר (באזור התעשייה, בקניונים, בשכונות הירוקות, ברחוב ויצמן ועוד). במשך חודש וחצי עסקו חברי מועצת הנוער העירונית באיתור משרות מדי יום ובפניות למעסיקים כי יעסיקו את בני הנוער במהלך חופשת הקיץ ולאורך השנה, והצליחו לגייס מעל 900 הצעות עבודה. המשרות שהוצעו ביריד היו במגוון תחומים: קייטרינג, מזון מהיר, הדרכה, אופנה, מכירה ועוד.

מאות הנערות והנערים שהגיעו ליריד נהנו גם מפינת זולה עם די'ג'יי מקומי שתיקלט בהתנדבות מטעם מרכז המוזיקה העירוני "גלריה 29" , קיבלו מידע בדוכן הסברה על זכויות בני נוער בעבודה מטעם תנועת הנוער העובד והלומד, ונהנו מעוד מגוון דוכנים נוספים. כמו כן, 100 הנרשמים הראשונים ליריד קיבלו מתנות ממותגות לקיץ: בקבוק ממותג לשתייה קרה ומטקות. זאת בנוסף לפרסים שווים מתנת הקניון.

את היריד תפעלו נציגי מועצת הנוער העירונית, שרשמו את התלמידות והתלמידים שהגיעו למשרות הרלוונטיות. ביריד נכחו גם חברי צוות העובדים המסור של מדור הדרכה ומנהיגות צעירה מטעם אגף נוער, צעירים וקהילה בעיריית כפר סבא.
סיכום פעילות יריד התעסוקה לנוער הוכיח הצלחה כבירה של האירוע: כ-1,000 בני נוער בגילאי 15.5 ומעלה נרשמו לעבודה בחודשי הקיץ.

במועצת הנוער העירונית מוסיפים עוד, כי עשרות בני נוער נוספים, שלא יכלו להגיע ליריד, פנו למועצת הנוער ולפייסבוק העירוני, על מנת לקבל סיוע במציאת עבודה לחודשי הקיץ.

ראש העיר, רפי סער: "אני מודה לכל בעלי העסקים והמעסיקים בכפר סבא, שנענו לבקשות חברי מועצת הנוער העירונית, והציעו משרות לבני הנוער. הביקוש הרב ליריד מצד הנערות והנערים הכפר סבאיים הוכיח את נחיצותו. עיריית כפר סבא, בשיתוף עם מועצת הנוער העירונית ואגף נוער, צעירים וקהילה, מקיימת פעילויות רבות למען צעירי העיר ותמשיך לפעול למענם".