חדש בכפר סבא: פסי אור לפני מעברי חצייה

מה חדש?

חדש בכפר סבא: פסי אור לפני מעברי חצייה

13/06/2019

במסגרת פיילוט חדשני, שהחל לפעול בצומת הרחובות ויצמן-הרצל, יוצבו פסים מאירים לפני מעברי חצייה וצבעם יתחלף בהתאם לרמזורים להולכי הרגל, לבטיחות משתמשי הדרך

מספר הנפגעים במעברי חצייה הולך וגובר, וזאת בשל העובדה כי רבים ממשתמשי הדרך שקועים במכשיר הסלולרי בזמן חציית הכביש. בשל כך, התקינה עיריית כפר סבא, באמצעות מחלקת חשמל באגף אחזקה ותפעול בניהולו של זהר מדמון, ובתכנון מחלקת התחבורה והרשות העירונית לבטיחות בדרכים, פיילוט חדשני - שנועד לאפשר להולכי הרגל לראות מה מצב הרמזור גם מכיוון המדרכה.

השבוע התקינה העירייה במעבר החצייה שבפינת הרחובות ויצמן-הרצל רכיב שמורכב מפס LED, אשר מקרין על המדרכה את צבע הרמזור של הולכי רגל במעבר החצייה. הרכיב מראה את מצב הרמזור על פני המדרכה (למשל אור אדום ברמזור), במקום בו אמורים להמתין הולכי הרגל לחצייה - ומתחלף לצבע ירוק כשהרמזור משתנה.

הרכיב החדש נועד למנוע חצייה בהיסח הדעת ברמזור המורה אדום. כך, מוצג אור על המדרכה, המיועד למנוע טעויות שלעיתים נגרמות כתוצאה מאי תשומת לב של הולכי הרגל.

יש לציין עוד, כי ברחבי העיר קיימות מדרכות מסבירות ומסרים לחצייה בטוחה, שבאמצעותם ניתן למזער את היפגעות הולכי הרגל.

סגן ראש העיר ומחזיק תיקי התחבורה, הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "הרמזור הוצב כפיילוט ללא עלות עבור העירייה, ונבחן את פעולתו, בדגש על תרומתו הבטיחותית. אנו מתכוונים להכניס לכפר סבא פיילוטים חדשניים במגוון תחומים, ולהפוך את כפר סבא למוקד של חדשנות, כעיר השואפת להפוך לראשונה בשרון בכל ההיבטים של החיים העירוניים. פיילוט רמזור הרצפה הוא רק אחד מהחידושים שאנחנו עורכים בתחום מעברי החצייה, בהם הנהגת גל ירוק להולכי רגל והוספת מעברי חצייה חדשים, לצורך חיבור שבילים ירוקים להולכי רגל ולרוכבי אופניים".

מעבר חציה תמונה נושאית