לאור החמרת מפגע ריחות הלולים: דיון דחוף בוועדת איכות הסביבה

מה חדש?

לאור החמרת מפגע ריחות הלולים: דיון דחוף בוועדת איכות הסביבה

18/06/2019

לאור החמרת מפגע ריחות הלולים שממנו סובלים תושבי שכונות האוניברסיטה וגני השרון, הודיע סגן ראש עיריית כפר-סבא עילאי הרסגור-הנדין, המשמש גם כיו"ר הוועדה לאיכות הסביבה, על דיון דחוף בנושא. הדיון, שאליו הוזמן גם מנהל מחוז מרכז במשרד להגנת הסביבה גידי מזור, יתקיים ביום שלישי ב-19:00 בשכונת האוניברסיטה בהשתתפות תושבים.

במקביל שיגר ראש העיר רפי סער מכתב לראש מועצת דרום השרון אשרת גני- גונן על מנת שתפעל למיגור המפגע.

מקור הריחות הוא בלול במושב צופית הסמוך. לא מדובר בריחות רגילים של לול, אלא בריחות של פגרי עופות שנרקבים בשמש והופכים את חיי תושבי שתי השכונות לבלתי נסבלים, במיוחד בקו הבתים הסמוך למושב. בשבועות האחרונים התקבלו במוקד העירוני מאות פניות מתושבי שתי השכונות על החמרה משמעותית בריחות, עד כדי בחילות והסתגרות בבתים. על אף פגישות שקיימו בנושא ראש העיר רפי סער וסגנו עילאי הרסגור-הנדין עם גורמים בכירים במשרד להגנת הסביבה, הבעיה לא באה על פתרונה. השבוע דיווחה המועצה האזורית דרום השרון, שמושב צופית נמצא בשטחה, על הגשת כתב אישום נגד בעלי הלול. עם זאת ולמרות העובדה שהלול פועל ללא רישיון עסק, פעולתו טרם הופסקה.

עילאי הרסגור-הנדין סגן ראש העיר ומחזיק תיק איכות הסביבה, "מדובר במפגע שהפך להיות בלתי נסבל. לא יתכן שתושבי כפר-סבא יחוו בחילות ולא יהיו מסוגלים לשהות בבתיהם. הלול הזה צריך להיסגר ועכשיו ובדיון נדבר על צעדי חירום שינקטו על מנת להילחם במפגע".

תושב שכונת האוניברסיטה וממובילי מאבק התושבים אבי מוגרבי: "אני שמח על הירתמותה של הוועדה לעניין. יש להביא לסוף הסיוט המתמשך של תושבי שכונת האוניברסיטה וגני השרון באופן מיידי".