צו הארנונה לשנת 2020

מה חדש?

צו הארנונה לשנת 2020

1/07/2019

בשורה לתושבי כפר סבא: שיעור הארנונה לא יעלה, למעט שיעור העדכון האוטומטי הנקבע ע״י משרד הפנים.

בהנחיית ראש העיר: אושרו הקלות בהנחות לנכים ולהורים עצמאיים ואושר תעריף מופחת למספרות ולמכוני יופי

רפי סער

ראש העיר רפי סער

מועצת העיר כפר סבא אישרה את צו הארנונה החדש לשנת 2020 והחליטה לא להעלות את שיעור הארנונה לתושבים, למעט אישור העדכון האוטומטי בסך 2.58% - שיעור הנקבע על ידי משרד הפנים.

צו הארנונה החדש נושא מספר בשורות חשובות עבור תושבי העיר. אחת מהן היא הקלה במבחני ההכנסות לקבלת הנחות בארנונה להורים עצמאיים ולנכים.

בשורה חשובה נוספת היא אישור מדיניות ההנחות לנכים, לפיה מגבלת שטח הנכס בגינו ניתנת הנחה תעמוד על 200 מ"ר במקום 140 מ"ר עבור נכים הזכאים להנחת נכה אי כושר (נכות מעל 75%) ו/או נכות רפואית (נכות כללית מעל 90%) וברשותם באישור זכאות לקצבת ניידות וזכאות להחזקת כיסא גלגלים.

בנוסף, צו הארנונה, שיועבר לאישור משרד הפנים, מכיל סיווג חדש למספרות ולמכוני יופי בעיר, כך ש-94 המספרות ו-61 מכוני היופי בכפר סבא יזכו לקבל תעריף ארנונה מופחת. כמו כן, פנתה העירייה למשרד הפנים בבקשה להפחתת תעריפים למבנים מסחריים מעל 10 אלף מ"ר ולהפחתת תעריף מדורג למשרדים מעל 4,000 מ"ר, לטובת עידוד יוזמות וכניסת עסקים חדשים.

ראוי לציין, כי עיריית כפר סבא מתמודדת עם אתגרים תקציביים רבים, ביניהם: שינויים דמוגרפיים בעיר, פיתוח ושיפוץ מוסדות ציבור ומוסדות חינוך שלא בוצעו בהם עבודות במשך שנים ארוכות, תוכניות פיתוח ועוד. למרות זאת, החליטה העירייה שלא להעלות את שיעור הארנונה לרווחת התושבים, זאת לצד שמירה על שירות מיטבי בכלל תחומי החיים.

על פי החוק, ארנונה היא מס שנתי המוטל על התושבים והעסקים המחזיקים בנכסים בתחומי העיר, ובאמצעותה מבצעת העירייה את משימותיה ופעילויותיה היומיומיות. כמו כן, באמצעותה מקבלים תושבי העיר מגוון רחב של שירותים עירוניים, ביניהם: פיתוח המרחב הציבורי, אירועי תרבות ופנאי, ניקיון העיר ורבים נוספים.

ראש העיר, רפי סער: "ניצבים בפנינו אתגרים רבים ומשמעותיים ויעדים רבים לביצוע, ביניהם השקעות חסרות תקדים בחינוך, ניהול כלכלי מאוזן, התייעלות והבאת עסקים חדשים לעיר. אנו דנים בכל הנושאים בכובד ראש, ואני מברך את מועצת העיר שנענתה לבקשות לביצוע הקלות בארנונה לנכים ולהורים עצמאיים ועל ההחלטה שלא להעלות את הארנונה לתושבים בשנה הקרובה. בנוסף, אושר תיקון עיוות היסטורי, על ידי קביעת סיווג מחדש למספרות ולמכוני יופי בעיר, שיזכו כעת לקבל תעריף מופחת. עיריית כפר סבא בראשותי תמשיך לפעול בנחישות למען התושבים ולרווחתם".

לצו הארנונה לחצו כאן »

*בכל מקרה של סתירה בין הפרסומים השונים לבין צו הארנונה, המפורסם בצו הארנונה הוא הקובע.