בקרוב בכפר סבא: גל ירוק בציר בן יהודה מזרח

בקרוב בכפר סבא: גל ירוק בציר בן יהודה מזרח

10/07/2019

הגל ירוק יקל משמעותית על נפחי התנועה בעיר וממשיך את זה שהוסדר בציר טשרניחובסקי

עיריית כפר סבא תיישם תכנון גל ירוק בציר בן יהודה בעיר, במימון משרד התחבורה, במטרה להקל על עומסי התנועה. לאחר שיישמה בהצלחה רבה גל ירוק בציר טשרניחובסקי, ממשיכה העירייה, באמצעות מחלקת התנועה באגף ההנדסה העירוני, בקו זה ועתידה ליישם הסדר זה גם בציר בן יהודה. היום קיימים מספר צירים ברחבי העיר, בהם מיושמת תוכנית של גל ירוק בין צמתים מרומזרים, ובקרוב יתווספו גם הצמתים בן יהודה- הגליל, בן יהודה- תל חי ובן יהודה- החי"ש.

רחוב בן יהודה

רחוב בן יהודה (מקור גוגל מפות)

גל ירוק נועד לאפשר נסיעה רצופה בכבישים מרובי רמזורים ולמנוע גודש תנועה בתוככי הערים. לתכנון הגל הירוק מסייעים כמה מאפיינים, ביניהם תוכניות רמזורים סמוכים, גלאי כביש, זמני פינוי הצומת ומצב התנועה.
בגל ירוק מערכת הרמזור מתוכננת ומותאמת לא רק על מנת לאפשר תנועה בטוחה במפגשי צומת לפי תור, אלא גם לווסת את התנועה בהתאם לכמות כלי הרכב המגיעים מכל כיוון.

ראש העיר, רפי סער: "כחלק מביצוע שינויים תחבורתיים מקיפים ושיפור עומסי התנועה בעיר, החלטנו ליישם מדיניות גל ירוק בצירים מרכזיים, על מנת להקל על התושבים ועל הנהגים ברחבי כפר סבא. מדובר ביוזמה אחת מיני רבות המבוצעות בתחום התחבורה, לרווחת כל תושבי העיר".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק התחבורה, עילאי הרסגור-הנדין: "לפעמים כל מה שצריך לעשות כדי לשפר את איכות חיי תושבי כפר סבא הוא לקבל החלטות הגיוניות. הגל הירוק הוא דוגמה לכך. ראש העיר רפי סער ואני נמשיך להוביל שיפורים ויוזמות בתחום התחבורה, שיאפשרו לנו להגיע מהר יותר ממקום למקום ".

מנהלת מחלקת התנועה, הילן דהרי: "פרויקט זה עתיד לשפר את זרימת התנועה לאורך הציר ולצמצם את העיכובים בין הצמתים. מחלקת התנועה עורכת ספירות תנועה רבות בצמתים ובכך לומדת על אזורים בהם קיים כשל או עומס תנועה, וכן היכן לתת עדיפות. במסגרת הפרויקט יעודכן תזמון הרמזורים של הצמתים בהתאם לספירות תנועה עדכניות ומתוכנן גל ירוק בשלושה צמתים סמוכים".