שומרים על איכות הסביבה ודואגים לתושבים

מה חדש?

שומרים על איכות הסביבה ודואגים לתושבים

16/07/2019

ראש העיר רפי סער נפגש עם מנכ"ל עמותת "אדם טבע ודין", בנושא אתגרים סביבתיים. העמותה הביעה תמיכה במאבק העירייה נגד הקמת תחנת כוח מבוססת גז וסולר באזור

רפי סער עילאי הרסגור הנדין ועמית ברכה

ראש העיר רפי סער עם סגן ראש העיר, עילאי הרסגור-הנדין ועו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין"

בשבוע שעבר נפגש ראש העיר רפי סער עם נציגי עמותת "אדם טבע ודין", בראשות עו"ד עמית ברכה, כדי לדון באתגרים הסביבתיים בכפר סבא והסביבה, ביניהם טיפול בפסולת, הפרדת אשפה במקור ועוד.

בין הנושאים שעלו לדיון בפגישה, עלה גם נושא המאבק של עיריית כפר סבא, יחד עם רשויות נוספות באזור, נגד הקמתה של תחנת כוח מבוססת גז וסולר באתר מפגש השלום, המצוי כפחות משני קילומטרים מזרחית לבתי התושבים בעיר.
בעמותה הביעו תמיכה במאבק העירוני נגד הקמת תחנת הכוח.

עיריית כפר סבא, וכך גם הרשויות השכנות לה, מתנגדות נחרצות להקמת תחנת הכוח, מחשש כבד לפגיעה בבריאות התושבים, מעבר לסיכון הביטחוני הקיים בהקמת תחנת כוח במרחק של מאות מטרים ספורים מהעיר קלקיליה אשר ברשות הפלסטינית.

ראוי לציין עוד, כי אזור השרון המזרחי סובל כבר היום מתופעות זיהומי אוויר וקרקע ניכרים, ועיריית כפר סבא נאבקת בזיהומים הסביבתיים זו תקופה ארוכה.

באשר להקמת תחנת הכוח, עיריית כפר סבא והעומד בראשה, בשיתוף הרשויות באזור כולו, מנהלות מאבק בלתי מתפשר  ויעשו כל שביכולתן כדי למנוע את הקמתה, בין היתר על ידי הגשת התנגדויות לרשויות התכנון הארציות, כמו גם מאבק במישור הפוליטי.

בשבוע שעבר אף קראה העירייה לכל התושבים להצטרף למאבק הכולל ולהגיש התנגדויות נוספות לתוכנית להקמת תחנת הכוח.

באדם טבע ודין שיבחו את הפעולות שמבצעת העירייה בנושא, כמו גם בנושאים סביבתיים אחרים, המציבים את העיר בחוד החנית של שמירה על איכות הסביבה.

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא תמשיך במאבקה הצודק נגד הקמת תחנת כוח מבוססת גז וסולר סמוך לבתי התושבים בעיר, עליה החליטה המדינה באופן שרירותי. אני מודה לעמותת 'אדם אבע ודין' על התגייסותה למאבק. יחד, בכוחות משותפים, יחד עם שאר הרשויות באזור, נוכל למנוע את הקמתו של המתקן, העלול לסכן את בריאות תושבינו. לא ניתן יד לפגיעה בתושבי העיר ולנזק העצום העלול להיגרם לסביבה כולה".

סגן ראש העיר, עילאי הרסגור-הנדין: "בתחילת המאבק לפני כמה שנים, כשהתרעתי במועצת העיר על כך שעומדת לקום תחנת כוח מזהמת בסמוך לכפר סבא. ראש העירייה דאז וממלא מקומו טענו שאני הוזה ושאין שחר לדברים. כיום, ראש העיר רפי סער עושה מאמצים גדולים על מנת להילחם בתחנה, שאיש כבר לא יכול להכחיש את הכוונה להקימה, ובנושא הזה ישנו קונצנזוס מוחלט במועצת העיר. הקמת תחנה הפועלת על סולר, בנוסף לגז, באזור כמו שלנו, תהיה בכייה לדורות. זהו מאבק על הבריאות שלנו ושל ילדינו. לא ניתן לכך לקרות".

עו"ד עמית ברכה, מנכ"ל "אדם טבע ודין": "'אדם טבע ודין' מתנגדת באופן עקרוני ליצירת גיבוב של תחנות כוח 'על כל חלקה ריקה' ו'תחת כל עץ רענן', כטלאי על טלאי. הארגון תומך בתוכנית אב למשק האנרגיה, עם חזון ארוך טווח, ומתנגד לקביעת עובדות בשטח לשנים רבות, בלא מדיניות ארוכת טווח, באמצעות תוכנית ות"לית שאינה מאפשרת שיתוף ציבור אמיתי. כל זאת כאשר מדובר על עניין סבוך ומורכב, המערב מספר רב של שיקולים, ביניהם השיקול הסביבתי, אינטרסים, צרכים, אילוצים ומגבלות. לאור עמדה עקרונית זו, תומכת 'אדם טבע ודין' במאבק עיריית כפר-סבא".