מנהיגי העתיד: פרלמנט הילדים העירוני בכפר סבא מסיים שנת פעילות גדושה ומוצלחת

מנהיגי העתיד: פרלמנט הילדים העירוני בכפר סבא מסיים שנת פעילות גדושה ומוצלחת

17/07/2019

חברי פרלמנט הילדים עם תעודות הסיום

חברי פרלמנט הילדים (צילום: עיריית כפר-סבא)

פרלמנט הילדים העירוני סיים את שנת הפעילות הרביעית שלו, בטקס סיום מרשים, בנוכחות ראש העיר רפי סער, מנהלת המחלקה לחינוך יסודי בעירייה אורית ליבוביץ ומנהלת אגף נוער, צעירים וקהילה מירב הלפמן, שהתקיים במרכז הנוער העירוני.

פרלמנט הילדים העירוני פועל בהובלת עיריית כפר סבא - אגף נוער, צעירים וקהילה ומחלקת בתי הספר היסודיים באגף החינוך - בשיתוף עם משרד החינוך. מדובר על קבוצת מנהיגות המורכבת מתלמידים בכיתות ה'- ו', נציגי בתי הספר היסודיים בעיר, שמטרתה לייצג את ילדי העיר ולהוביל תהליכים עבורם.

התלמידים המשתתפים בפרלמנט נבחרו בהליך דמוקרטי למועצת התלמידים בבית ספרם, והם בעלי כושר מנהיגות ויכולת להשפיע על בני גילם למעורבות חברתית ועשייה ערכית. מטרת הקבוצה היא להכיר לילדים את יסודות הדמוקרטיה, ולייצר קבוצת מנהיגות צעירה, שיכולה להשפיע על סדר היום העירוני.

במסגרת זו, נפגשו התלמידים בקביעות, במטרה לדון בנושאים חשובים שעל סדר היום, הפיקו אירועים לילדי העיר ועברו הליך פדגוגי ומנהיגותי. את הקבוצה מובילות ליאת קליין וקרן סיטבון, נשות חינוך מובילות, והוא חלק ממכלול שלם של עשייה חינוכית חברתית עירונית המעודד ילדים לקחת חלק פעיל ומקדם את יכולתם להשפיע על העולם הסובב אותם.

ליאת קליין, מנהלת מרכזי קהילה ונוער ומנחת הפרלמנט: "בכפר סבא  מאמינים ורואים  בנציגי הפרלמנט שותפים מלאים, המשפיעים על חיי הילדים בעיר, וציר מרכזי להעלאת צורכי התלמידים. כך הם הופכים להיות מעורבים אכפתיים ומשפיעים על חיי התרבות של בני גילם בעיר".

אורית ליבוביץ', מנהלת מחלקת בתי ספר יסודיים באגף החינוך: "פרלמנט הילדים הוא התנסות נפלאה לתלמידי בתי הספר היסודיים, במעורבות ובהשפעה על נושאים חברתיים מרכזיים בעיר. ההשתתפות בפורום משמעותי זה, מחזקת בהם את תחושת הביטחון  ומסייעת להם לצמוח לבוגר איכותי המעורב, פועל ומשפיע על חייו בקהילה".