תושבי כפר-סבא? סטודנטים? המלגה הבאה בשבילכם!
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

תושבי כפר-סבא? סטודנטים? המלגה הבאה בשבילכם!

24/07/2019

לראשונה יחולקו השנה 98 מלגות בסך 10 אלף ₪ כל אחת, בתמורה לשעות התנדבות בקהילה

קרן המלגות ע"ש שושנה ופנחס ספיר, עיריית כפר-סבא, בשיתוף מפעל הפיס ותוכנית פרח, מזמינים צעירים (35-18) תושבי העיר כפר-סבא להגיש בקשה לקבלת מלגה עבור שנת הלימודים תש"פ. השנה, לראשונה, יחולקו 98 מלגות בגובה של 10,000 ₪ לסטודנטים תושבי העיר, בתמורה ל-130 שעות התנדבות בקהילה בעיר.

לרישום למלגה לחצו כאן

להגשת מועמדות למלגה לחצו כאן

קרן המלגות העירונית הוקמה לזכרם של שושנה ופנחס ספיר ז"ל, ומעניקה זה למעלה מ-40 שנה מלגות לתמיכה בלימודי השכלה גבוהה לתושבי העיר.

פנחס ספיר (1906-1975), שהיה אזרח הכבוד הראשון של כפר-סבא, כיהן בתפקידים ממלכתיים רבים, ביניהם שר האוצר, שר המסחר והתעשייה, מנכ"ל מקורות, יו"ר הסוכנות היהודית ועוד. בתפקידים אלו היה ממניחי היסודות לכלכלת ישראל ופיתוח המשק ומאדריכלי המשק ומעצבי הכלכלה בישראל בשלושת העשורים הראשונים של המדינה. הוא גייס הון ציבורי ופרטי להשקעות, יזם הקמת מפעלים באזורי פיתוח, דגל ועסק בהקמת מקומות תעסוקה ברחבי הארץ ופעל להרחבת מערכת החינוך ושירותי הרווחה, וכך הטביע חותם אישי על תחומי הכלכלה והמשק.

שושנה ספיר (1906-1971) הייתה פעילה בהתנדבות בארגון אימהות עובדות בכפר-סבא ועסקה בפעילות למען רווחה של תושבי כפר-סבא ועזרה לפרט.

תוכנית פרח היא תוכנית לאומית להשפעה חברתית, המערבת אלפי סטודנטים בפעילות של חונכות לילדים, הזקוקים לעזרה לימודית ורגשית. החונך מעניק לילד תשומת לב אישית, טיפוח ודגם חיובי לחיקוי ובכך מסייע לילד לממש את הפוטנציאל הגלום בו, לפתח הערכה עצמית חיובית ולשגשג.

תוכנית פרח נולדה ב-1974 ביוזמתו של ד"ר רוני עטר, שהיה אז דוקטורנט במכון ויצמן, ובהשתתפותו הפעילה של פרופ' חיים הררי מהמכון. רוני עטר הקדיש שש שנות התנדבות להקמת המפעל ולפריסתו בכל הארץ, עד להצטרפותו של המנכ"ל הראשון, עמי כרמלי, שהרחיב והעמיק את הפרויקט במשך למעלה משלושה עשורים.

את הקריטריונים לקבלת המלגה ניתן למצוא בדף הרישום או בדף הפייסבוק של "מרכז צעירים בכפר סבא".

מועד אחרון להרשמה ולהגשת הטפסים – 31.8.2019.
טל' מרכז צעירים – 09-7640720.