אלוף המתמטיקה: שבו רגבים, תלמיד תיכון רבין בכפר סבא, זכה במדליית הכסף באולימפיאדת המתמטיקה
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

24/07/2019

שבו רגבים, תלמיד תיכון רבין בכפר סבא וחבר נבחרת ישראל במתמטיקה, זכה במדליית כסף באולימפיאדה הבין-לאומית שהתקיימה באנגליה

ישראל רשמה השבוע הישג מרשים בתחום המדעים, לאחר שנבחרת התלמידים שלה במתמטיקה קטפה שש מדליות באולימפיאדה הבין-לאומית למתמטיקה, שהתקיימה במהלך השבוע האחרון באנגליה.

שלל המדליות האולימפיות של הנבחרת כלל מדליית זהב, 3 מדליות כסף ושתי מדליות ארד.

אחד מחברי הנבחרת הוא שבו רגבים, תלמיד כיתת המחוננים בתיכון רבין בכפר סבא, שזכה במדליית כסף והביא הרבה כבוד וגאווה לעיר.

שבו רגבים

שבו רגבים לאחר הזכייה (צילום: דן כרמון)

שבו רגבים: "אני מאוד מרוצה מההישג שלי באולימפיאדה וזו הייתה חוויה מהנה ומשמעותית. התכוננתי לתחרות במשך זמן רב, פתרתי הרבה שאלות ולמדתי דברים מגניבים, ועם קצת מזל הכל הסתדר וזכיתי במדליית כסף".

השנה התקיימה האולימפיאדה הבינלאומית ה-60 במתמטיקה בבאת' באנגליה ולקחו בה חלק 621 צעירות וצעירים מ- 112 מדינות ברחבי העולם. מדינת ישראל משתתפת באולימפיאדה משנת 1979 ולאורך השנים הגיעה להישגים משמעותיים: 13 מדליות זהב, 52 מדליות כסף, 96 מדליות ארד ו- 23 ציונים לשבח.

משרד החינוך ומרכז מדעני העתיד של קרן מיימונידיס מובילים את הכשרת הנבחרות להשתתפות באולימפיאדות הבינלאומיות. נבחרת ישראל במתמטיקה הוכשרה בבית הספר למדעי המתמטיקה ובאוניברסיטת תל אביב לנוער בראשות היו"ר האקדמי, פרופ' אילון סולן, מאמן הנבחרת, לב רדזיוילובסקי ובליווי דן כרמון.

ראש העיר, רפי סער: "אני מברך את שבו על ההישג המרשים. אנו גאים בך על ההשקעה הרבה ועל הזכייה באולימפיאדה. עיריית כפר סבא משקיעה רבות במערכת החינוך העירונית ומציבה את החינוך בראש סדר העדיפויות. בימים אלה מתבצעת תוכנית שיפוצים חסרת תקדים בהיקפה במוסדות החינוך בעיר, במטרה לייצר לכלל התלמידות והתלמידים בעיר סביבה לימודית חדשנית ומאתגרת, בה ישאפו למצוינות לימודית וחברתית".

מנהל אגף החינוך, ד"ר אורי ארבל-גנץ: "בשם הנהלת העירייה וכמובן אגף החינוך, אני מברך את שבו על ההישג המעולה ברמה הבין-לאומית. אנו משקיעים משאבים רבים במערכת החינוך העירונית, הזוכה לעוד ועוד הישגים ברמה הארצית והעולמית. ברכות חמות לצוות בית הספר על עבודתם המקצועית, הראויה לכל שבח".

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב: "ההישג של המשלחת במתמטיקה מצטרף להישג האדיר של ישראל באולימפיאדה לפיזיקה, ומציב אותנו בשורה הראשונה של עולם המדע. אני מברך את התלמידים שלנו ואת המאמנים שהכשירו אותם על ההישג המרשים. ההישג הזה הוא רק ראשיתו של דרך שהזוכים חותמים. אני בטוח שהם יעמדו בחזית המדעית העתידית שעוד תחולל שינויים גדולים שיתרמו לקידומה של מדינת ישראל".