חדשנות עירונית: מרכז קהילתי נייד, הצללה יצירתית ברחובות צרים, שידורי רדיו מקומי מהרחוב, גן שקוף ייחודי ואפילו יצירת כסף מקומי
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

6/08/2019

אלו הם רק חלק משלל הרעיונות שהציעו עובדי עיריית כפר סבא במסגרת תחרות למציאת פתרונות לאתגרים עירוניים

הזוכות בתחרות

בשבוע שעבר התקיים במרכז "קיפוד" בכפר סבא גמר תחרות החדשנות העירונית, שהיוותה את רגע השיא לחודשים האחרונים, במסגרתם ניתנה לעובדי העירייה הזדמנות להציע פתרונות לאתגרים עירוניים.

מתוך עשרות רעיונות שהוגשו, 10 רעיונות עלו לשלב עבודת האימון ומיקוד הרעיון, וקבלת כלים להצגת הרעיון בפני השופטים - תהליך שבוצע על ידי מנהלים מהארגון וגורם מקצועי, כאשר מי שליוותה את כל התהליך היא נועה מרצ'יני.

ביום חמישי האחרון התקיימה התחרות, במעמד חבר השופטים: ראש העיר רפי סער, מנכ"ל העירייה איתי צחר, סגן ראש העיר ומחזיק תיק איכות הסביבה עילאי הרסגור-הנדין וסמנכ"לית אגף השירות וההסברה צאלה וקסמן גונן.

במקום הראשון זכו קרן שטרית באלי וליאת קליין, שהציעו ליצר מרכז קהילתי נייד.

במקום השני זכו רוית מיכאלי עם "לעולם בעקבות הצל" – הצללה יצירתית ברחובות צרים בתהליך שיתוף ציבור.

במקום השלישי זכו טלי חברוני ובר אסלן דגן עם צוות מרכז הצעירים, שהציעו לייצר אולפן שקוף לנגינה ושידור רדיו מקומי מהרחוב.

שלושת הפיינליסטים הנוספים אשר עלו לגמר הם:

שלומית קיטרו, שהציעה לייצר מהפיכה חדשנית לייעול תהליכי השימוש בנייר בעירייה, באמצעות שימוש בפלטפורמת "מכתב בקליק".

שגיא חיון, שהציע מודל שלם של כסף מקומי כפר סבאי - "כפ"סים".

שריתה סאלם רוזנפלד, רן קראוס ואיריס מואיס, שהציעו להקים גן שקוף ראשון מסוגו בשרון, המאפשר חוויית למידה ייחודית וחדשנית לתלמידי הגן.

במעמד חלוקת הפרסים לזוכים הכריז מנכ"ל העירייה איתי צחר, כי שלושת המקומות הראשונים ייצאו לביצוע, וכי תיבחן האפשרות להוציא גם את הרעיונות של שאר הפיינליסטים לביצוע.

מתמודדי גמר תחרות החדשנות

ראש העירייה רפי סער: "עובדות ועובדי עיריית כפר סבא פועלים לילות כימים על מנת לשדרג את השירות הניתן לכלל תושבי העיר, בהתאם לחזון ולמדיניות העירוניים, השם דגש על טובת התושבים. תחרות החדשנות שהתקיימה בשבוע שעבר היא חלק ממהלכים רבים ומתוכנית ארוכת טווח לשיפור איכות החיים בעיר, יצירת קהילה מגובשת ומתן שירות מיטבי. היצירתיות והמחשבה העמוקה שהפגינו כל אחת ואחד מהעובדים, מעידים יותר מכל על האכפתיות והרצון לחדש ולהתחדש ואני מברך את הזוכות והזוכים בתחרות".

סגן ראש העירייה ומחזיק תיק התחבורה, הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "לעובדי עיריית כפר סבא יש רעיונות מעולים, הן מעצם היכרותם עם העירייה ואת צרכיה והן לאור רוח החדשנות שאנחנו מכניסים לתוך העבודה. מבחינתי, כל הפרויקטים שעלו לגמר צריכים לזכות במקום הראשון, אבל היינו צריכים לעשות דירוג ואני מאוד שמח על התוצאה. ברצוני להודות מקרב לב למנהלת תחום החדשנות, טל פלד, שיזמה והובילה את התחרות, לנועה מרצ'יני, שסייעה בכך רבות, ולמנטורים שי זייד, מירב הלפמן וליאור גפן. תחרות זו היא רק ההתחלה. במקביל ליישום הרעיונות הזוכים, נמשיך את סיעור המוחות גם בקרב תושבי העיר ונציב את כפר סבא בפסגת החדשנות בארץ".

מנכ"ל העירייה, איתי צחר: "העידן בו אנו חיים משתנה בקצב מהיר ודברים שהיו נחלת הכלל לפני זמן קצר, הופכים להיות לא רלוונטיים. על כן, אנו מקדמים את נושא החדשנות בעירייה ורואים בה ערך ארגוני לקידום השירות והתייעלות. משתתפי התחרות העלו רעיונות מבריקים ומימושם יקדם את העירייה ואת העיר כאחד".

מנהלת תחום החדשנות באגף הקיימות והחדשנות, טל פלד: "תחרות החדשנות העניקה הזדמנות אמיתית לעובדים להציע את הרעיונות שלהם, על מנת לפתור אתגרים עירוניים. העובדה שהנהלת העיר לוקחת ברצינות את הרעיונות ומכניסה את יישומם לתוכנית העבודה, משקפת את נכונות העיר להתקדם ולהתחדש בפרויקטים מיוחדים ומקוריים ואף לקחת סיכונים הכרוכים באימוץ מודל עבודה שונה. אני בטוחה שהפרויקטים הנבחרים יוכיחו את הפוטנציאל האדיר שטמון במימוש הרעיונות של העובדים, ליצירת עיר טובה יותר".

(צילומים: בן ניקסון, עיריית כפר סבא)