מדע וטכנולוגיה בכפר סבא: מאות ילדים נטלו חלק בקייטנות המדע המסובסדות

מה חדש?

מדע וטכנולוגיה בכפר סבא: מאות ילדים נטלו חלק בקייטנות המדע המסובסדות

6/08/2019

הקייטנות, בעלות מסובסדת של 80 ₪ בלבד, פעלו במהלך חודש יולי והעשירו את התלמידים בנושאי פיזיקה, כימיה, רובוטיקה וחדשנות טכנולוגית

הצלחה עצומה לקייטנות המדע המסובסדות שפעלו במהלך חודש יולי בכפר סבא – מאות ילדים נטלו בשני מחזורים של קייטנות שנפתחו בעיר.

עיריית כפר סבא, בהובלת החברה העירונית לתרבות ולפנאי, וביוזמתו והובלתו של אורן כהן, המשנה לראש העיר, זכתה בקול קורא של משרד המדע והטכנולוגיות להפעלתן של קייטנות מדע מסובסדות. זו השנה השלישית שקייטנות אלו יפעלו בכפר סבא, ותוך כשעה מרגע פתיחת ההרשמה נסגרו כל הקבוצות.

ראש העיר רפי סער והמשנה לראש העיר אורן כהן

מדובר על קייטנה חווייתית ומעשירה שעסקה בנושאי מדעים -פיזיקה, כימיה, רובוטיקה, חדשנות טכנולוגית וסייבר, בעלות מסובסדת של 80 ₪ בלבד לכל תקופת הקייטנה, בסבסוד משרד המדע והטכנולוגיה ובשיתוף העירייה. התוכנית מיועדת לתלמידי כיתות א'-ו', כשבכל יום קיבלו התלמידים מגוון הדרכות, פעילויות וסדנאות חווייתיות, באמצעות ערכות רובוטיקה וטכנולוגיה. זאת במטרה להגדיל את החשיפה וההנגשה של תחומי המדע והטכנולוגיה ולעורר מודעות אליהם כבר בגיל צעיר, ללא כל צורך בידע מוקדם.

הקייטנה התקיימה במספר מחזורים, בבתי הספר היסודיים דבורה עומר וסורקיס.
השנה השתתפו בקייטנות כ-550 ילדים בשני מחזורים בחודש יולי. קייטנות המדע, שפעלו במחזור של שבוע פעילות, התחלקו ל-22 קבוצות, כאשר כל קבוצה מנתה 25 ילדים.

רפי סער ראש העיר: "מצוינות וחדשנות הם מהערכים שהופכים מערכת חינוך רגילה למערכת חינוך מצוינת וזה המוטו שלנו בכפר סבא. עיריית כפר סבא שמה את חינוך הילדים בראש סדר העדיפויות העירוני ואני מודה לאורן כהן על הבאת התוכנית הייחודית שנה נוספת ועל הגדלת ההיקף בצורה כה משמעותית".

אורן כהן, המשנה  לראש העיר: "אני שמח שהילדים בכפר סבא זכו לקייטנות איכותיות במחיר מסבסד ויכלו להעשיר את הידע שלהם בנושא מדע וחדשנות. תודה מיוחדת לשר המדע אופיר אקוניס ולצוות לשכתו, על הייזום ושיתוף הפעולה".
שר המדע והטכנולוגיה אופיר אקוניס מסר: "אני מברך על קיום קייטנת המדע בעשרות ערים ויישובים בכל רחבי הארץ. מדובר בפרויקט מוצלח לטובת ילדי ישראל, מבלי לרוקן להורים את הכיס. אלה הקייטנות האיכותיות ביותר בעלות הנמוכה ביותר, הן מרתקות ומעשירות את הדור הבא של ישראל".