"יחד בהסכמה – בין מיניות בריאה לפגיעה מינית"
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

"יחד בהסכמה – בין מיניות בריאה לפגיעה מינית"

6/08/2019

עיריית כפר סבא מפעילה תוכנית ייחודית, בשיתוף מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית השרון, למניעת אלימות מינית וקידום השוויון בין המינים

עדי לוי סקופ

טלי רונה ושני חן

טלי רונה (מימין) ושני חן

בשבועות האחרונים אירעו מספר אירועים קשים, בהם הנוגעות לאלימות מינית בארץ ובחו"ל, בין היתר אונס ילדה בת 11 על ידי נערים אותם היא הכירה, שאף צילמו את המעשה והפיצו אותו, פרשת המין בקפריסין, בה היו מעורבים בני נוער מישראל, ועוד.

המקרים האלו תופסים את כותרות העיתונים ולא בכדי – כולנו מביעים שאת נפש מהפגיעות החמורות הללו. אין מדובר בתופעה חדשה, אלא בהצפה ובהעלאה לסדר היום מקרי קיצון, אשר מחייבים את כולנו לערוך חשבון נפש.

בעיריית כפר סבא מקדמים פעילות חינוכית למניעת הישנות מקרים שכאלו, באמצעות קידום החינוך בבתי הספר בעיר למיניות בריאה. פעילות עליה אמונים אגף החינוך, השירות הפסיכולוגי , אגף נוער, צעירים וקהילה, הרשות למניעת אלימות סמים ואלכוהול, היחידה לבריאות וחוסן עירוני, מועצת הנשים ויועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, ובשיתוף "מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית השרון", יחד עם שותפות ושותפים נוספים.

בין היתר, מפעילה העירייה בבתי הספר את תוכנית "יחד בהסכמה – בין מיניות בריאה לפגיעה מינית" - אשר תפיסתה מתבססת על מחקרים עדכניים מהארץ ומהעולם בנוגע לתרבות אפקטיבית של מניעה, יחד עם ניסיון מקצועי רב שנים, המלמדים כי הדרך הטובה ביותר לצמצם את תופעת האלימות המינית בקרב בנות ובני נוער היא באמצעות קידום שוויון בין המינים ומתן כלים וידע בנוגע למרכיביה של מיניות בריאה.

הסדנאות, המתקיימות בחטיבות הביניים ובמרבית התיכונים בכפר-סבא, כוללות שלושה מפגשים עם הצוות המקצועי של מרכז הסיוע לנפגעות ולנפגעי תקיפה מינית ומאפשרות שיח פתוח, בטוח, בריא ומבריא, שמקדם התייחסות חיובית ובריאה למיניות ולקידום שוויון מגדרי.

המפגשים עם התלמידות והתלמידים מבקשים לחזק ערכים של מיניות בריאה, בטוחה ומכבדת, שוויון בין מינים תוך פיתוח מודעות וחשיבה ביקורתית, צמצום תופעת האלימות המינית, העצמה של נערות ונערים ותמיכה בגיבוש זהות, קיום שיח על גבולות אישיים ומצבים של לחץ חברתי, הכשרת "שומרי ושומרות סף" ו"סוכנות וסוכני שינוי חברתיים", לשימור השינוי, וכן הנגשת מקורות הידע, התמיכה והסיוע.

חברת מועצת העיר ויו"ר מועצת הנשים העירונית, עו"ד עדי לוי-סקופ: "אנו פועלות ופועלים בנחישות בכדי ליצור מערכת מניעה והגנה בפני תקיפות מיניות וקידום ערכים של מיניות בריאה ובטוחה ושוויון מגדרי, מעין 'כיפת ברזל כנגד פגיעות מיניות'. במסגרת 'כיפת הברזל' הזו אנו מפעילים את התוכנית הייחודית, הרצאות בנושא תקשורת בריאה על מיניות (שהקרובה תיערך ביום שלישי הקרוב) ומקדמים תוכניות נרחבות חדשות. אני מבקשת להודות לכל השותפות והשותפים בעירייה ובמרכז הסיוע, ולחברי הוועדה למיגור האלימות על המאמץ המשותף הנרחב למניעה ולטיפול בתופעה".

יועצת ראש העיר למעמד האישה, טלי רונה: "אנו מוטרדות ומוטרדים מאוד מהמציאות המשתקפת אלינו מכלי התקשורת, אך מבקשות לומר שאיננו שוקטות על השמרים ופועלות בתחושת שליחות של ממש לטיפול בנושא. עיריית כפר-סבא ממשיכה ותמשיך להשקיע משאבים כדי לטפל ולמנוע מצבים של אלימות מינית בקרב ילדות, ילדים, בני ובנות נוער, מבוגרות ומבוגרים – תושבות ותושבי העיר.
יש לנו אפס סובלנות כלפי אלימות מינית ואלימות בכלל, ונשמח לצרף לעשייה כל מי שרוצות ורוצים לתרום לקידום סביבה בטוחה עבור כולם.,

מנהלת הרשות החדשה למניעת אלימות, סמים ואלכוהול ומנהלת מרכז הורים עירוני, שני חן: "אני גאה שבכפר סבא עושים מאמץ אדיר במטרה לצמצם פגיעות מיניות בקרב ילדים ונוער. כמה שנעסוק יותר במניעה, בחינוך למיניות בריאה, באפס סובלנות לאלימות לרבות אלימות מינית - כך נפחית פגיעות בנפש הרכה של ילדינו. כלל היחידות העירוניות העוסקות בחינוך ובטיפול בילדים ובנוער שותפות לתהליך, ובימים אלו אנו מקדמים תוכניות נוספות בתחום".