חוגגים את הקיץ: פסטיבל קיץ עם אליעד נחום ובניה ברבי, ערב הוקרה לנוער מתנדב, סרטים, מתחמי זולה מפנקים, סדנאות מוזיקליות, לילה לבן ועוד אינספור פעילויות
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

8/08/2019

בני הנוער בכפר סבא מבלים הקיץ הזה יותר מתמיד

פסטיבל הקיץ לנוער

פסטיבל הקיץ

פסטיבל קיץ, ערבי סרטים בחינם, מתחמי זולות מפנקים במרכזי הנוער, ערבי שירה ולהקות צעירות, במה פתוחה לכישרונות מוזיקליים, סרטים מוזלים בשיתוף הסינמה סיטי, לילה לבן  – אלו הם רק חלק משלל פעילויות הקיץ שהתקיימו ויתקיימו במהלך החופש הגדול לבני הנוער והקהילה בעיר, בהובלת האגף לנוער, צעירים וקהילה בעיריית כפר סבא.

אירוע השיא היה פסטיבל הקיץ, שהתקיים לאחרונה ברחבת קריית ספיר, ושאליו הוזמנו כלל תושבי העיר.

בפסטיבל, אליו נהרו כ-5,000 איש, הופיעו הזמרים המפורסמים אליעד נחום ובניה ברבי, כאשר הקהל הרב שהגיע נהנה מעמדות אוכל מגוונות, דוכני אומנים, מופעים של להקות נוער מקומיות מטעם מרכז המוזיקה גלריה 29, מוזיקת אווירה של די.ג'י גיא שרון, הצללה מרהיבה במתחם שהוקם על גבעת הדשא ושכלל מאה פינות ישיבה, דוכני נחלת בנימין ועוד.

מתחם הצללה

מתחם הצללה בפסטיבל הקיץ

כאמור, אלפי צעירים נהנו מאירוע קיצי וססגוני מתוך מאות אירועים שמוביל האגף לנוער, צעירים וקהילה בעיר במהלך חופשת הקיץ.

בין היתר, במהלך חודשי הקיץ מופעלים 10 מוקדי פעילות לבני נוער ברחבי העיר בכל ימות השבוע עד שעות הלילה המאוחרות, ובהם פעילות קיץ מגוונת סדנאות, ערבי בישול, ערבי קונסספט ועוד.

במרכז הנוער העירוני מופעלים ערבי שיא, הכוללים סדנאות, ערבי קרקס, ערב אמריקאי, ערב יפני, לילה לבן - מגוון של פעילויות וסדנאות המתקיימות במקביל מהשעה 22:00 ועד 06:00 בבוקר,
מתחם קולנוע אשר הוקם על ידי תוכנית המדצ"ים העירונית ומופעל כל הלילה ומתחם זולה מפנק.

מרכז המוזיקה גלריה 29 מפעיל ערבי שיא, כגון סדנאות אומן, סדנת כתיבת מחזות זמר, סדנאות מוזיקליות, "הפקת שיר בארבע שעות", מסיבות ועוד.

תמונות מפסטיבל הקיץ

פסטיבל הקיץ

בנוסף, נהנים הקיץ בני הנוער משיתוף פעולה עם הסינמה סיטי בימי ראשון ורביעי, ויכולים לרכוש כרטיסים מוזלים בעלות של 15 שקלים בלבד במהלך כל חופשת הקיץ.

בנוסף, במהלך חודש אוגוסט ייהנו בני הנוער מסדנת אומן עם דין מרישניקוב – מפגש אישי ערכי על סיפור חייו במסגרת "המסע לזהות ישראלית",

כמו כן, במרכזים הקהילתיים התקיימו עשרות אירועי קיץ קהילתיים ללא תשלום, כחלק מתפיסה עירונית לפיה כל תושב יכול ליהנות מתרבות איכותית קרוב לבית. בין היתר נערכו הקרנות סרטים, אירועי הפנינג שמחים, אירועי מים, סדנאות קיץ, מרוץ המשימות למשפחות,
ואלפי בני נוער וילדים יצאו למחנות הקיץ והקייצות של תנועות הנוער וזכו לפעילות משמעותית בשטח, הכוללת לינה של מספר ימים ופעילות ערכית חינוכית.

זאת בנוסף לפעילות "ינשופי לילה" - מתחמי זולה הכוללים משחקי קופסה ושתייה חמה, הפתוחים בימי ראשון ורביעי ברחבת כיכר העיר, ערב הוקרה לנוער מתנדב עם הופעה של הסטנדאפיסט אורי חזקיה במחיר מוזל – במסגרתו יקבלו תעודות הוקרה כ-30 בני נוער על פעילות התנדבותית משמעותית לקהילה.

לצד פעילויות הפנאי, מתקיימות גם פעילויות התנדבויות למען הקהילה, ביניהן "פרויקט מנגינות" - בני הנוער שרים ומנגנים בגינות הציבוריות ברחבי העיר אחת לשבוע ומנעימים את זמנם של המשפחות בשירי ילדות; תיאטרון ייצוגי - קבוצת המנהיגות של התיאטרון הייצוגי העלתה ארבע הצגות של כיפה אדומה במרכזי הנוער והקהילה ללא תשלום עבור התושבים; מפעלי הקיץ המוצלחים של תנועות הנוער יצאו למפעלי קיץ, שבמקביל התנדבו בקייטנות של החופש הגדול.

חבר המועצה ומחזיק תיק נוער וצעירים, אמיר קולמן: "הילדים שלנו הם הדבר הכי יקר לנו. ביטחונם ואושרם חשובים לנו ביותר, אז גם השנה אנחנו ממשיכים ומייצרים פעילויות והפעלות לבני הנוער, לצעירים ולכל המשפחה, כך שלאורך חופשת הקיץ - הם ייהנו ואנחנו נהיה רגועים ושקטים. אני מודה לכל צוות האגף לנוער, צעירים וקהילה, שנותן את כל הלב והנשמה להצלחת הפעילות. המשך חופשה נעימה ובטוחה".

מנהלת אגף נוער, צעירים וקהילה, מירב הלפמן: "במהלך החודשים האחרונים עבדנו על גיבוש תוכנית אירועים עשירה ומגוונת, שתיתן מענה ראוי והולם לילדים, לנוער ולכל המשפחה. אנחנו מזמינים את כולם להגיע לשלל האירועים שאנו מקיימים במהלך חודש אוגוסט בעיר, ובהזדמנות זו אני רוצה להודות לכל השותפים שסייעו לנו להוציא לפועל את התוכניות".

(צילומים: עיריית כפר סבא)