הולכים בטוח לבית הספר: עיריית כפר סבא מסייעת לתלמידי העיר להגיע לבטחה למוסדות החינוך
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

15/08/2019

באמצעות פרויקט ייחודי של הרשות העירונית לבטיחות בדרכים – מפות "מסלול בטוח" לבית הספר

ילדי משמרות הזה"ב

עיריית כפר סבא, באמצעות הרשות העירונית לבטיחות בדרכים, יוצאת גם השנה בפרויקט ייחודי לעיר - "מפת מסלול בטוח" לבית הספר - וזאת כחלק מהיערכות לפתיחת שנת הלימודים בכל הקשור לבטיחות בדרכים בעיר.

המפה הייחודית, אשר הועלתה לאתר העירוני ולאתרי בתי הספר השונים ברחבי העיר, מונגשת לכל תלמידי בתי הספר היסודיים ומציגה את מסלול הבטוח לבית הספר.

המפה הופקה לאחר שבוצעה סקירה ובדיקה כוללת של כל העיר, במהלכה נבחנו צירי תנועה סואנים ומרכזיים בהם יש ריבוי תלמידים ודרכי הגעה בטוחות לבתי הספר.

במפת המסלול הבטוח מצוינים מיקומי מעבירי הדרך, משמרות הזה"ב, מעברי חציה והכיכרות. עבור כל בית אב הופקה מפת ייחודית ואיגרת הסברה להורה, המותאמת לאזורו, וכך יכולים הילדים להגיע לבית הספר בבטחה.

כמו כן, ראוי לציין כי במסגרת היערכות העירייה והרשות העירונית לבטיחות בדרכים, בוצע כמדי שנה סקר מקיף לתיקון ליקויי תשתיות, בין היתר תמרורים, מעקות, הסתרת שדה ראייה, צמחייה גולשת, מתקני מיחזור, רצף מדרכה ועוד, שהועברו לטיפול ותיקון הליקויים למחלקות התפעול השונות בעירייה.

במקביל נצבעו סימוני מעברי חציה דהויים ומקצי "נשק וסע בבטחה" בקרבת מוסדות החינוך, והותקנו מעקות בטיחות. בנוסף, הוצאו הנחיות לגבי הסעות תלמידים ובוצע ריענון נוהלי הסעות ומעבירי הדרך, שיעמדו גם השנה בצמתים ובמעברי חציה ויצטרפו למאות תלמידים במשמרות הזה"ב.

חשוב לציין עוד, כי גם השנה בוצע מערך מחודש של מיקומי ההצבות של מעבירי הדרך, בהתאם לסקר שנעשה בקרבת מוסדות החינוך וכל צוותי ההוראה והחינוך הונחו בימים הראשונים של שנת הלימודים החדשה לשנן יחד עם התלמידים את המסלול הבטוח עבור כל תלמידה ותלמיד.

ראש העיר, רפי סער: "אנו נמצאים בימים אלו בעיצומה של היערכות לשנת הלימודים החדשה, הכוללת בין היתר תוכנית חסרת תקדים בהיקפה לשיפוצים במבני חינוך בעיר, הקמת מרחבי למידה חדשניים, שיפוץ חצרות, הצללת מגרשי ספורט, בניית תוספת כיתות ועוד. ההיערכות כוללת אף את התגייסות כל אגפי העירייה, כך ששנת הלימודים תש"פ תיפתח כסדרה. כמדי שנה יחזרו אלפי תלמידים לספסל הלימודים, ואנו משקיעים משאבים רבים על מנת להגביר את המודעות ולשמור על ילדי העיר בדרכים. במהלך הקיץ האחרון ביצעה הרשות העירונית לבטיחות בדרכים עבודה מאומצת וחשובה מעין כמוה, במטרה לפתוח את השנה בצורה בטוחה ואני מאחל לכל התלמידים וההורים שנת לימודים נעימה ופורייה".

סיגל שטרית מנהלת הרשות לבטיחות בדרכים: "הרשות לבטיחות בדרכים פועלת כל השנה על מנת להגביר את המודעות ולמנוע תאונות דרכים. מפת המסלול הבטוח תסייע לתלמידים ללכת בצורה בטוחה מהבית לבית הספר ובחזרה. אני מאחלת לכולם שנת לימודים זהירה, בטוחה ומוצלחת".