הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה של עיריית כפר סבא החליטה פה אחד: לא לתחנת הכוח!
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה של עיריית כפר סבא החליטה פה אחד: לא לתחנת הכוח!

15/08/2019

הוועדה המקומית כפר סבא נגד הקמת תחנת הכוח בגז במפגש השלום

כחלק ממאבק עיקש נגד תחנת הכוח באזור השרון: אתמול החליטה הועדה המקומית כפר סבא על הגשת התנגדות להקמת תחנת כוח בגז במפגש השלום. "תחנת הכוח המיועדת לקום בלב השרון במרחק של מאות מטרים בלבד מבתי התושבים, תסכן את בריאותם וביטחונם של כחצי מיליון תושבים!"

בישיבת ועדת המשנה המקומית של כפר סבא שהתקיימה ביום שני האחרון, החליטה הועדה על הגשת התנגדות לתת"ל /91, תכנית התשתית הלאומית להקמת תחנת כוח מוסקת בגז טבעי על ידי חברת ריינדיר בע"מ, אשר תמוקם בתחום המועצה האזורית דרום השרון, סמוך לתחנת הדלק "מפגש השלום". בהתנגדות אשר הוגשה מצוין כי מדובר בתכנית בעלת השלכות ניכרות על הסביבה, לרבות כאלה המשפיעות על ביתם, חייהם, ואיכות חייהם של התושבים הרבים המתגוררים בסמוך לתחנה המיועדת.

למימוש התוכנית עשויות להיות השלכות קשות בהן פגיעה באיכות הסביבה ובבריאות התושבים, כתוצאה מזיהום אוויר, זיהום הקרקע, זיהום מי התהום, מפגעי רעש, קרינה ועוד, אשר עלולים לגרום למחלות קשות לאוכלוסיית התושבים הנמצאים בסמיכות לתחנת הכוח. עוד נמצא כי תסקירי ההשפעה על הסביבה כפי שנערכו במסגרת התכנית אינם מתייחסים באופן ישיר להשפעות הבריאותיות של התכנית על כלל היישובים המצויים סביב, זאת למרות שידוע שפליטת מזהמי אוויר ממתקני שריפת גז טבעי פוגעים בבריאות האדם.

"המשמעות היא שניתנת אפשרות ליזם פרטי, המונע מאינטרסים כלכליים בעיקר, לקדם תכנית עם פוטנציאל זיהום משמעותי שתוצאותיה ברורות לכל. סביר להניח כי לא מובאות בחשבון ההוצאות העתידיות העצומות הצפויות אשר יידרשו לטיפול במפגעים הבריאותיים הללו, בגין נזקים בריאותיים כאלה ואחרים לאוכלוסייה הרחבה, וביניהם, אוכלוסיות רגישות כגון תינוקות, ילדים, זקנים חולים ונשים בהריון", נכתב בהתנגדות.

להשלכות הבריאותיות החמורות מצטרפות עובדות חשובות נוספות, כדוגמת סמיכות תחנת הכוח, כמתקן תשתית אסטרטגי במדינה לשטחי הרשות הפלסטינית בכלל ולעיר קלקיליה בפרט (כ-700 מטרים בלבד), מה שמעלה חשש למפגעים ביטחוניים שונים. כמו כן, העדר זיקה קניינית לכלל המקרקעין להקמת תחנת הכוח, שמשמעותו היא שאין רצף טריטוריאלי להקמת תחנת הכוח, מעלה חשש חמור שהתכנית הופקדה שלא כדין.

על סמך כל אלה החליטה הועדה המקומית פה אחד, להתנגד להקמת תחנת הכוח.

ראש העיר, רפי סער: "אנו פועלים בנחרצות ומובילים את מדיניות העירייה נגד הקמת תחנת כוח באזור, זהו מאבק משותף של הרשויות בשרון ובשומרון. אנו נעשה כל שביכולתנו כדי למנוע את הקמת תחנת הכוח וההחלטה של הועדה לתכנון ובניה היא הסנונית הראשונה למאבק. נילחם בכל האמצעים העומדים לרשותנו למען בריאות ובטחון תושבינו, תושבי האזור והדורות הבאים".