לומדים בפארק: שנת הלימודים החדשה תש"פ נפתחה גם בפארק העירוני בכפר סבא

מה חדש?

לומדים בפארק: שנת הלימודים החדשה תש"פ נפתחה גם בפארק העירוני בכפר סבא

3/09/2019

כיתות לימוד במרחב ירוק, כיתה מוזיקלית, פעילויות לילדים עם צרכים מיוחדים ולימודי חדשנות בחקלאות – שנת הלימודים החדשה תש"פ נפתחה גם בפארק העירוני בכפר סבא

פעילות בפארק

פעילות בפארק העירוני

השבוע נפתחה שנת הלימודים החדשה תש"פ, ואלפי ילדים ותלמידים בכפר סבא הגיעו לראשונה או חזרו לגנים העירוניים ולבתי הספר. שנת הלימודים נפתחה לא רק במוסדות החינוך העירוניים, אלא גם בפארק העירוני של כפר סבא.

עיריית כפר סבא, בהובלת מינהלת הפארק העירוני בראשות מוטי מורי, מקדמת מספר פרויקטים חדשים, כמו גם המשך לפרויקטים לימודיים שכבר התקיימו בפארק בשנה שעברה.

כך למשל, כיתת פארק במבנה גיאודזי, אשר משמשת ככיתת לימוד לילדים מחוננים ממרכז ישי. במסגרת זו, נפגשים התלמידים מדי יום שישי בפארק ועוסקים בעיקר בנושאים הקשורים לחדשנות בחקלאות. בימים אלו, נבחנת האופציה להרחבת הפעילות ביום נוסף בשבוע, בשעות אחר הצהריים. במקביל, כבר בתחילת חודש נובמבר 2019 מתוכננות פעילויות לימודיות נוספות ומגוונות בכיתה הלימודית, כגון פתיחת כיתה מוזיקלית.

כיתת פארק במבנה גיאודזי

כיתה בפארק במבנה גיאודזי

פארק כפר סבא מהווה מוקד טבע עירוני, המשמש בין היתר לפיתוח הדרכות שונות עבור הקהל הרחב, ועבור תלמידים בפרט. בימים אלו עובדים במינהלת הפארק על יוזמה חדשנית, שבמסגרתה יגיעו לכיתת הלימוד ולמרחבי הטבע בפארק, תלמידי חטיבות העיר עם לקויות למידה והפרעות קשב, שייהנו מחוויית למידה חדשנית ומותאמת למאה ה-21.

בנוסף, החל מחודש נובמבר 2019  יתקיימו בכל יום שלישי בפארק פעילויות טיפוליות ושיקומיות בגינה הטיפולית פעילויות עבור עמותות לילדים עם צרכים מיוחדים, וזאת בשיתוף בתי הספר. הפעילות, ראוי לציין, תועבר על ידי  מטפלת בכירה בתחום הגינון השיקומי.

פעילות נוספת שנבחנת בימים אלו, היא פעילות הדרכה ייחודית לכלל תלמידי העיר ותושבי כפר סבא – במטרה להנגיש את הקיים בפארק העירוני לכולם.

פארק כפר סבא מחולק לשני שלבים, וכולל בין היתר בריכה אקולוגית, גן משחקים, בית קפה חברתי-עסקי המופעל על ידי העירייה בשיתוף עמותת "אנוש", מצפור, גינת כלבים, אזור פיקניק ומנגל, מגרש הוקי רולר, סקייטפארק, גינת מאביקים, תינוקיית אבקועים, גינה טיפולית, גן משחקים נגיש, מתקני כושר גופני, בוסתן, אמפיתיאטרון ועוד. בפארק מותקנים חיישנים מיוחדים לטובת כבדי ראייה ושמיעה וניתן להתנהל בו באמצעות אפליקציית ניווט.

מנהל הפארק העירוני, מוטי מורי: "הפעילויות בפארק מגוונות ועונות על תחומי עניין רבים. במסגרת זו, אנו מקדמים באופן שוטף פעילויות חינוך ופנאי לכלל התושבות והתושבים, ביניהן חוויות למידה המותאמות לגילאים שונים".

(צילומים: עיריית כפר סבא)