פותחים את הבית – פותחים את הלב: יריד בתים פתוחים יתקיים בכפר סבא בין התאריכים 13-14.9.2019
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

5/09/2019

ציורים, פסלים, עוגות, פיצות ואפילו בגדי ילדים ומוצרי טקסטיל אקולוגיים – במסגרת יוזמה משותפת של עיריית כפר סבא, ועד שכונת 80 ותושבים נוספים, יתקיים בסוף השבוע הבא יריד בתים פתוחים, בהשתתפות של כ-33 יוצרים מקומיים.

לחצו להגדלה

יריד בתים פתוחים יתקיים בכפר סבא בין התאריכים 13-14.9.2019. מדובר ביוזמה של תושבת השכונה הירוקה, דניאלה סיגנר, שהעלתה בנושא פוסט בפייסבוק. בוועד שכונת 80 החליטו להרים את הכפפה, ורתמו את המינהל הקהילתי בשכונה ואת עיריית כפר סבא - ששמחו מיד לסייע בקידום היוזמה המבורכת.

במסגרת יריד הבתים הפתוחים, שיתקיים ב-14 בתים ברחבי השכונה שיפתחו את דלתם לקהל הרחב, ישתתפו כ-33 יוצרים מקומיים, שהצטרפו ליריד הססגוני והמיוחד בעקבות קול קורא שפורסם בשכונות הירוקות – שהזמין אותם להציג את יצירותיהם המגוונות.

המועד שנבחר לאירוע הוא כאמור סוף השבוע בין התאריכים 13-14.9, שבועיים לפני תחילת חגי תשרי – מועד מושלם לכל מי שמתחיל להתארגן על מתנות למשפחה, לחברים או לבית.

היוצרים המקומיים יציגו מגוון יצירות בתחומי האומנות השונים (ציור, פיסול, קרמיקה ועיצוב תכשיטים), טקסטיל (עיצוב שמלות, בגדי ילדים, מוצרי טקסטיל אקולוגיים, צעיפים ואקססוריז מבדים), בישול ואפייה (עוגות, עוגיות מעוצבות, רקיחת ריבות, אוכל הודי, פיצות וקרפים) ועיצוב הבית (מעצבות פנים, אדריכלי נוף וגינה). באחד הבתים אף תיערך סדנה להכנת כרטיסי ברכה לראש השנה.

כל היוצרים המקומיים שישתתפו ביריד מברכים על ההזדמנות שנפלה בחיקם להציג את כישרונם לשכנים ולכלל הציבור, ויקיימו מבצעי מכירות מיוחדים, וכמובן טעימות מזון.

ראש העיר, רפי סער: "העיר כפר סבא התברכה בקהילה חמה, משפחתית, מתנדבת ואוהבת לעזור לזולת. מדובר ביוזמה מבורכת, המקדמת את היוצרים המקומיים החיים בעירנו, ואני מודה לכל מי שנוטל חלק בהפעלת היריד. אני סמוך ובטוח כי היריד יזכה להצלחה ויביא אחריו לקיומן של יוזמות דומות נוספות".

חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק התרבות והשכונות הירוקות, עו"ד עדי לוי-סקופ: "אני מברכת על היוזמה המקסימה שמשקפת את החזון המשותף שלנו להנכיח את האומנות והיצירה ולטפח את היוצרים והיוצרות המקומיות כמנוף להעצמת הקהילה. התברכנו בקהילה נפלאה עם שפע מתנדבים ומתנדבות, אני מודה לכל מי שיזם וסייע בהכנת היריד ומזמינה את כל תושבי ותושבות העיר לבקר בו".

טלי להב, חברת ועד שכונת 80 ולאה מנסור, יו"ר הוועד, שחברות בצוות המתנדבים שהוקם לטובת האירוע: "זה כיף גדול. אנו מקבלות פידבקים חיוביים מתושבים רבים על היוזמה, ואנו מקוות שתושבי כפר סבא כולם יגיעו לבקר בבתים הפתוחים ולהכיר את האומנים והיוצרות, המעצבות והמבשלים מהשכונה הירוקה. גילינו פה, אצלנו בשכונה, כמה יוצרים מדהימים תוך כדי תהליך".

סגנית מנהל המינהל הקהילתי בשכונות הירוקות, טלי חברוני: "המינהל הקהילתי עובד כל השנה למען כלל התושבים בשכונה ונענה בשמחה לתמוך ביוזמה זו. זה לא ברור מאליו שתושבים נרתמים לייצר אירועים למען תושבים אחרים, ואנו מייחסים את היוזמה למערכת היחסים הפורייה שנבנתה בין המינהל הקהילתי לתושבי השכונה וועד השכונה בשנים האחרונות".

פרטים נוספים על האירוע ניתן למצוא בדף הפייסבוק "בתים פתוחים בירוקה", שהוקם במיוחד עבור יוזמה זו ומנוהל בהתנדבות על ידי דניאלה סיגנר תושבת השכונה.

אז רשמו לפניכם, בתים פתוחים בשכונה הירוקה בכפר סבא, יום שישי 13.9.19 בין השעות 10:00-16:00, וביום שבת  14.9.19 בין השעות 10:00-17:00.

לחצו להגדלה