לראשונה בכפר סבא - כנס מיוחד לבעלי אטליזים בעיר

לראשונה בכפר סבא - כנס מיוחד לבעלי אטליזים בעיר

24/09/2019

עשרות בעלים של עסקי בשר ודגים בכפר סבא השתתפו בכנס מיוחד וראשון מסוגו שערכה עיריית כפר סבא, באמצעות מחלקת רישוי עסקים  והשירות הווטרינרי העירוני.

המטרה: מתן הנחיות והגברת המודעות לכל נושא בריאות הציבור ותנאי רישוי ומכירה

הרצאה בכנס

כנס בעלי האטליזים

עשרות בעלים של עסקי בשר בכפר סבא השתתפו בכנס מיוחד וראשון מסוגו שערכה עיריית כפר סבא, באמצעות מחלקת רישוי עסקים והשירות הווטרינרי העירוני.

מדובר בכנס ראשון מתוך רבים שעוד יתקיימו בעיר, במטרה לעזור לבעלי עסקים לעמוד בדרישות החדשות של החוק, לקבל כלים מתאימים לטיפול נכון בבשר, וזאת כדי למנוע סכנה לבריאות הציבור.

בכנס ניתנו הנחיות לבעלי האטליזים בהתאם לחוק המזון והרפורמה בחוק רישוי עסקים, סקירה על ידי רופאים ווטרינריים על תהליך הרישוי ועל התנאים והדרישות שהעסק צריך לעמוד בהם.

ראוי לציין, כי על פי צו רישוי עסקים, אטליז הינו מקום למכירת בשר, עופות או דגים, שאינם קפואים.

בשר גולמי מתקלקל מהר מאוד ומהווה מקור להתרבות חיידקים מסוכנים, לעיתים פתוגניים. עקב כך, ועל מנת למנוע הרעלות מזון וסכנה לבריאות הציבור, נדרשים האטליזים להקפיד במיוחד על תנאי תברואה נאותים, לקבל ולמכור בשר מספק מורשה, ממפעל בעל רישיון יצרן, המסופק ברכבים המיועדים להובלת בשר והמאושרים על ידי גורמי הרישוי.

חשוב להדגיש, כי הבשר חייב להיות מאושר על ידי רופא וטרינר של הרשות וכל עסק חייב לעמוד בכל תנאי הרישיון, בין היתר התאמתו להיתר בנייה לפי דרישות משרד הבריאות ושירותי הכבאות.

הנוכחים בכנס אמרו בסיומו כי הכנס סייע להם בהגברה ובהעלאת המודעות לכל הנוגע לאספקה ולמכירת בשר, עופות ודגים, והרחיב את הידע של העוסקים במלאכה.

עיריית כפר סבא, מחלקת רישוי עסקים העירוני והשירותים הווטרינריים פתוחים לכל שאלות ולהתייעצות בכל עת.