לראשונה בכפר סבא- מרכז מייקרספייס עירוני חדש

מה חדש?

לראשונה בכפר סבא- מרכז מייקרספייס עירוני חדש

7/10/2019

המייקרספייס יוקם במרכז Art  קיימא, בשיתוף עם מיזם הלמידה החדשני CRAFTING BOARD ויהווה בסיס להקמת מרכז מדעים עירוני

מרכז ארטקיימא

עיריית כפר סבא והחברה העירונית לתרבות ופנאי שמחים להודיע על הקמתו של מרכז מייקרספייס עירוני, בשיתוף פעולה עם מיזם הלמידה החדשני CRAFTING BOARD (CB).

מדובר ביוזמה של חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק התרבות עו"ד עדי לוי סקופ, בתמיכתו של ראש העיר רפי סער, ובשיתוף פעולה עם מיזם CB בניהולם של עוזי אברהם, עדי ארדיטי ואלחנדרה פילניק.

המייקרספייס, המיועד לתלמידים בגילאי 14-8, יוקם במרכז ארט קיימא העירוני, שפועל בתחום היצירה והאומנויות, ויהווה בסיס להפעלת מרכז מדעים עירוני.

במסגרת הפעילות יופעלו חוגי מייקרים ומייקריות, חוגי מבוא לרובוטיקה ותכנות, וחוגי רובוטיקה למתקדמים/ות.
הדגש המרכזי בפעילות הוא על חקר ומייקינג - יצירה ובנייה של ממש, כאשר כל תחומי הדעת הנלמדים מיושמים ונלמדים תוך "מייקינג" ובניית דגמים הממחישים את הרעיון הנלמד.

המייקרספייס מהווה מעבדה של ממש, בה נבנים הדגמים עימם מיישמים הילדים את הרעיונות הנלמדים. הבנייה מציתה חקר, דמיון ולמידה תוך כדי יצירה.

במהלך ובסוף השנה ייערכו ימי שיא, בהם יוכלו התלמידות והתלמידים להציג את העבודות, ובמסגרת חקר ויוזמה, הם אף "ימציאו" ויבנו מודלים משלהם.
במקביל, יפעיל המרכז חוגי רובוטיקה FLL של לגו, והמשתתפים/ות יתחרו במסגרת התחרויות של לגו.

המייקרספייס יפעל על בסיס תוכניות הלימודים של ה-CRAFTING BOARD - מיזם חינוכי טכנולוגי חדשני, אשר באופן פשוט ואינטואיטיבי ממחיש רעיונות מדעיים וטכנולוגיים, והופך את החוויה הלימודית למאתגרת ומהנה, תוך פיתוח מיומנויות של שיתוף פעולה, דמיון, חקר, יוזמה ופתרון בעיות.

במסגרת הפעילויות המגוונות יעבדו התלמידות והתלמידים עם "לוחות עבודה" ייחודיים, כאשר כל לוח מכיל הנחיות, כלי מדידה לגזירה, דגם לגזירה  ולבנייה תלת ממדית בשילוב אביזרים מתכלים.

כל לוח עוסק בתחום טכנולוגי- מדעי מסוים, כולל בניית דגם לביצוע ניסוי ו/או התנסות להמחשת הרעיון המדעי. למעשה הלוח הופך כל מקום: כיתת לימוד, המסדרון בחוץ או את הסלון בבית, לסדנת מייקרים של ממש. בין תחומי הדעת שיפעלו במסגרת המיזם: מכניקה, תנועה, תמסורת, פניאומטיקה/ הידראוליקה, חשמל ואלקטרוניקה, תכנות ועוד.

ראש העיר רפי סער: "עיריית כפר סבא שמה את החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני ומקדמת פרויקטים שונים, המעודדים למידה יצירתית, חשיבה פורצת גבולות ופיתוח מיומנויות למידה שונות ומגוונות. בין היתר הוקמו לאחרונה בעיר חצר לימודית ייחודית מסוגה בבית הספר היסודי אוסישקין, מרחבי למידה חדשניים בבתי ספר ובגני ילדים, חצר אתגרית בבית הספר הממ"ד בר אילן, והפעלת תוכניות לימוד פורמליות ובלתי פורמליות ברחבי העיר. המיזם החדש הוא מיזם חדשני מסוגו, שמטרתו לקדם ולעודד כניסה של  תלמידות ותלמידים בכפר סבא לעולם המדעים והטכנולוגיה של מחר".

חברת המועצה עו"ד עדי לוי סקופ, מחזיקת תיק התרבות: "אני גאה ומברכת על הקמתו של מרכז המייקרספייס לראשונה בעיר, מרכז שיאפשר למידה חדשנית, חווייתית ומתקדמת, המשלבת יצירתיות ופיתוח מגוון רחב של מיומנויות. גאוותנו גם בכך שהמרכז מקדם שוויון מגדרי ועידוד בנות ללמידת מקצועות המדעים, וכן מותאם לכל מי שחווה אתגר בשיטות למידה קונבנציונליות. אני מבקשת להודות לראש העיר על תמיכתו ביוזמה ובמרכז, לשותפי המיזם עוזי אברהם, עדי ארדיטי ואלחנדרה פילניק, על השותפות הנפלאה לדרך, לחלום ולחזון, לשגיא חיון על ניהול הפרויקט במקצועיות ובמסירות אין קץ ולמנהלת מרכז ארט קיימא נילי דרורי".