מובילה בשוויון: כפר-סבא אירחה את פורום היועצות לשוויון מגדרי מחוז מרכז

מובילה בשוויון: כפר-סבא אירחה את פורום היועצות לשוויון מגדרי מחוז מרכז

10/10/2019

לראשונה התקיים בעיר פורום יועצות לקידום נשים של המחוז, בהשתתפות ראש העיר רפי סער, במטרה לשתף פעולה ולקדם תוכניות ופרויקטים בתחום השוויון המגדרי

יו"ר איגוד היועצות למעמד האישה: ייטב שרשויות נוספות ילמדו מהמודל הפועל בעיר"

מפגש פורום היועצות לקידום מעמד האישה

מפגש פורום היועצות לקידום מעמד האישה (צילום: עיריית כפר סבא)

לאחרונה התארחו בבית ספיר בכפר סבא חברות פורום היועצות לקידום מעמד האישה ושוויון מגדרי של מחוז מרכז.
מדובר בפעם הראשונה שפורום היועצות של מחוז המרכז מתכנס בכפר סבא, במעמד ראש העיר רפי סער וסגנית יו"ר מועצת נשים אורית ישכיל. הפורום נפגש מדי מספר חודשים, למטרת שיתוף רעיונות, הצעות וחשיבה משותפת על קידום התחום בערים בהן פועלות היועצות. מפגשי הפורום מנוהלים על-ידי ולריה סייגלשיפר, רכזת פרויקטים לשוויון מגדרי ממרכז אדווה, וענת לבנת, יועצת ראש העיר בת-ים ויו"ר האיגוד הארצי של היועצות.

במהלך המפגש סיפרו היועצות על התחומים העיקריים בהם פועלות, אשר שיקפו עשייה רבה  בקידום חינוך לשוויון מגדרי והטמעת חשיבה מגדרית וביקורתית בקרב הצוותים החינוכיים, קידום מעמד היועצת בעיר ובמדינה, עבודה עם משרדי ממשלה כיעד לפעולה לאחר הרכבת הממשלה וכן הטמעת תרבות ארגונית מודעת מגדר במועצות ובעיריות.

כפר-סבא נחשבת לעיר מובילה ומתקדמת בנושא השוויון המגדרי ושוויון ההזדמנויות. מועצת הנשים של כפר סבא, בהובלתן של חברת המועצה ויו"ר מועצת נשים, עו"ד עדי לוי סקופ, ואורית ישכיל, סגנית יו"ר מועצת נשים,  חוגגת השנה עשור לפעילותה והינה גוף התנדבותי הפועל למען קידום שוויון מגדרי בשיתוף פעולה מלא עם צוות משרד יועצת ראש העיר לקידום מעמד האישה, טלי רונה, הכולל את רכזת מגדר ומיניות בריאה, ניצן סניור, עוזרת היועצת סימונה לוי ואם הבית של בית מועצת נשים, רשל גדעוני. ראוי לציין, כי מחקרים ודוחות בינלאומיים מוכיחים כי במקומות בהם קיים שוויון מגדרי, מקרי האלימות המינית והמגדרית נמוכים יותר. משמעות השוויון המגדרי הוא יצירת אקלים של שוויון הזדמנויות וחינוך מאפשר, המעודד כל ילדה וילד לקבל נגישות שווה להתנסויות חינוכיות, באופן ענייני ולא סטראוטיפי.

במהלך השנה הקרובה יעברו צוותים חינוכיים רבים בכפר-סבא, הכשרות עומק להטמעת חשיבה מגדרית ויצירת אקלים חינוכי, המבטיח את הגדלת הסיכוי למימוש הפוטנציאל המלא של כלל התלמידות והתלמידים, רווחה אישית, ביטחון והישגים התואמים יכולות ושאיפות.

לדברי ענת לבנת, יו"ר איגוד היועצות למעמד האישה, "התארחנו בפורום האזורי המתכנס אחת לרבעון בכפר סבא, לשם למידת עמיתות והפרייה הדדית, הממנפת את מעגלי ההשפעה שלנו היועצות. התרשמנו מסקירת ראש העיר על הנעשה במסגרת מדיניותו לקידום שוויון מגדרי. אני שמחה שכפר סבא ממשיכה להוביל בתחום ופורצת דרך בעשייה, וכן ייטב שרשויות נוספות ילמדו מהמודל הפועל בעיר".

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא שמה דגש על נושא השוויון המגדרי, מקיימת פעילויות רבות ומובילה בתחום. כמובילי מדיניות ציבורית ונותני שירות ברשויות המקומיות, מוטלת עלינו החובה לקדם את מעמדן של הנשים בעיר בפרט, ובישראל בכלל, ונוכל לעשות זאת יחד, הן באמצעות הטמעת תכניות חינוכיות וניהוליות, והן באמצעות שיתופי פעולה עם רשויות אחרות".

חברת המועצה ויו"ר מועצת נשים, עו"ד עדי לוי סקופ: "אנו גאות בכך שכפר סבא מהווה מודל לשוויוניות ברמה הארצית, מנהיגה ומקדמת שינוי תפיסות ועמדות חברתיות המשוחרר מסטראוטיפים מגדריים והבניות חברתיות נושנות. מועצת הנשים תמשיך לקדם פעולות אקטיביות לצמצום פערי מגדר, קידום ייצוג שוויוני של נשים ופתיחת אפשרויות שוות לנשים ולגברים ברשות תוך שיתוף פעולה עם ארגונים ארציים מובילים. אני מבקשת להודות לאיגוד היועצות וליו"ר על שיתוף הפעולה המבורך, ויועצת ראש העיר למעמד האישה טלי רונה ולכל צוות המשרד על עשייתן הנפלאה במסירות ואמונה גדולה".