ערוכים לשעת חירום, מתנהלים בשגרה

מה חדש?

ערוכים לשעת חירום, מתנהלים בשגרה

12/11/2019

המקלטים הציבוריים בעיר נפתחו. אירועים במקומות ללא מיגון - מבוטלים.

*הנחיות עיריית כפר סבא בנוגע לקיום הלימודים במוסדות החינוך בעיר עומדות בעינן, ואלו יתקיימו כסדרם, למעט פעילויות חוץ בית ספריות. באם יחול שינוי בהנחיות, נעדכן בהתאם.

ישיבת היערכות עירונית

עיריית כפר סבא מקיימת מאז שעות הבוקר המוקדמות הערכות מצב תכופות, העוקבות אחר התפתחות האירועים, בהשתתפות מפקדים מפיקוד העורף.

כבר בשעות הבוקר נפתחו כלל המקלטים הציבוריים בעיר. באשר למקלטים בבתים משותפים, העירייה פונה לתושבים ומבקשת כי יבדקו את כשירותם וכי המקלטים פנויים לשעת הצורך.

בנוגע למערכת החינוך, בשלב זה ובהתאם להנחיות ההתגוננות של פיקוד העורף, הלימודים במוסדות החינוך בעיר התנהלו היום כסדרם, אך הוחלט על ביטול כל הפעילויות שתוכננו להתקיים מחוץ למוסדות החינוך לפעילות תרבות, סיורים, טיולים וכדומה, וכולל יציאת תלמידים למשמרות הזה"ב, מתוך אחריות וזהירות.

חשוב לציין: כל הצהרונים התקיימו היום (שלישי) כסדרם, למעט מועדונית "קדימה" – שם בוטלה הפעילות. באשר לפעילות פנאי – מאושרת פעילות באתרים בהם קיים מרחב מוגן, המתאים בשטחו למספר המשתתפים ושזמן ההגעה אליו אינו עולה על 90 שניות. פעילויות אשר אינן עומדות בתנאים האמורים בוטלו.

כמו כן, בשל המצב הביטחוני ותוך נקיטת משנה זהירות, הוחלט כי לא יתקיימו פעילויות הכרוכות בנוכחות קהל. לאור האמור, בוטל משחק כדורעף בליגת הבוגרים שהיה אמור להתקיים היום כאולם תיכון בר לב, כמו גם משחק כדורסל בליגת הבוגרים שהיה אמור להתקיים היום באולם היובל.

פעילויות נוספות שהוחלט על דחייתן: פתיחת תערוכה בבית האמנים ברחוב גלר 4 (נדחה ל 16.11), אספות הורים, פעילות אחר הצהריים בבית למשפחות מיוחדות ואירוע סטיילינג שהיה אמור להתקיים במרכז "קיפוד".

כמו כן, מועצת נשים הודיעה על דחיית הפעילות שתוכננה ליום ד' 13.11: * מועדון הנקה של מועצת נשים שהיה אמור להתקיים בשעה 10 בבוקר * קהילת החממה לשכירות ומנהלות של מועצת נשים שאמורה הייתה להתקיים בשעה 19:45.

עיריית כפר סבא נמצאת בקשר רציף עם צה"ל ועם כוחות הביטחון וערוכה לכל שינוי בהנחיות, הנוגעות לביטחון תושביה, ותעדכן בכל שינוי בהנחיות.

אתר פיקוד העורף: https://www.oref.org.il/

תושבים המבקשים לקבל מידע נוסף, מוזמנים לפנות למוקד העירוני 106. כמו כן, ניתן להתעדכן במוקד החירום שבאתר העירייה, בקישור הבא:  https://www.kfar-saba.muni.il/?CategoryID=392