כך תיראה כפר סבא בשנים הבאות

מה חדש?

כך תיראה כפר סבא בשנים הבאות

14/11/2019

השבוע התקיים מפגש שיתוף שני עם תושבות ותושבי כפר סבא בנושא  תוכנית המתאר הכוללנית המחודשת של כפר סבא. ראש העיר רפי סער: "אנו קשובים לכל שאלה וסוגיה ונחושים לקדם, בשיתוף פעולה עם תושבות ותושבי העיר, את התכנית הכי טובה לעיר כפר סבא

מפגש שיתוף ציבור

ביום שני השבוע התקיים מפגש שיתוף שני עם הציבור בנושא תוכנית המתאר הכוללנית המחודשת של כפר סבא, כחלק מסדרת מפגשי שיתוף ציבור נוספים עליה הנחה ראש העיר, ובמסגרת מדיניות השקיפות העירונית.

במפגש, שהתקיים הפעם באודיטורים ספיר במרכז העיר, הציג ראש העיר רפי סער את החזון העירוני העומד בבסיס תוכנית המתאר הכוללנית המחודשת.

כאמור, מדובר במפגש שני בסדרה, כאשר המפגש הראשון התקיים בשבוע שעבר במרכז הקהילתי גלר שבמזרח העיר, ומפגש נוסף יתקיים בתאריך 3.12.19 במערב העיר.

ראש העיר, רפי סער: "תוכנית המתאר הכוללנית המחודשת מתייחסת לפיתוח עירוני ארוך טווח, במטרה לתת מענה לסוגיות פיזיות תכנוניות וכלכליות, לפיתוח אזורי תעסוקה, פיתוח תחבורה ציבורית  ותשתיות, כל זאת תוך מתן דגש על התחדשות עירונית מושכלת וראיית טובת כלל התושבים והעיר כולה. כך תיראה כפר סבא בשנים הבאות וביחד, בשיתוף פעולה, נביא לתוצאה הטובה והנכונה ביותר לעיר שלנו".

מפגש שיתוף ציבור

חשוב להדגיש, כי מכניסתו לתפקיד, פעל ראש העיר רפי סער לקידום תוכנית המתאר הכוללנית, המוצגת בימים אלו לתושבים, לאחר שנעשתה בחינה מחודשת שלה, כחלק מיישום החזון העירוני – קידום בינוי והתחדשות העיר, חיזוק עוגני התעסוקה, קידום התחבורה הציבורית וסלילת שבילי אופניים, שמירה על המרחב הירוק, תוך רישות העיר בשבילי הליכה ובגינות מקומיות.

לאחר שהוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה נענתה לבקשת ראש העיר ונתנה לעיריית כפר סבא אורכה של חצי שנה להשיב לסוגיות שהועלו במסגרת הפקדת התוכנית, ולאחר שמונו בעיריית כפר סבא מהנדסת עיר ואדריכלית עיר חדשות (תפקידים שלא אוישו במשך תקופה ארוכה), הוקם צוות היגוי אשר בחן מחדש את תוכנית המתאר שהופקדה כבר בשנת 2016. חלק מהמענים המבוקשים לסוגיות שהועלו הינם העצמת זכויות בנייה באזורי תעשייה, התחדשות עירונית מושכלת, עדכון יעדי אוכלוסייה ועוד.

ראש העיר, רפי סער: "מרגע כניסתי לתפקיד הבטחתי לצאת לתהליך מחודש של שיתוף הציבור במגוון נושאים בכלל, ובתוכנית המתאר המחודשת של העיר בפרט. במסגרת זו, מוזמנים תושבות ותושבי העיר לעיין בתוכנית באתר העירייה ולענות על שאלון בנושא, בו יוכלו לחוות את דעתם. זאת מתוך הבנה של חשיבות השקיפות. תוכנית המתאר הכוללנית של כפר סבא עוכבה במשך תקופה ארוכה ואני שמח כי הצלחנו להביא לקידומה".

(צילומים: עיריית כפר סבא)

לפרטים נוספים תכנית המתאר

וידאו מפגש ציבור אודיטוריום ספיר :