כפר סבא מתחדשת – אושרו להכרזה ארבעה מתחמי התחדשות עירונית

מה חדש?

כפר סבא מתחדשת – אושרו להכרזה ארבעה מתחמי התחדשות עירונית

17/11/2019

עיריית כפר סבא מקדמת ארבעה מתחמי התחדשות עירונית מושכלת במרכז העיר, בהתאם למדיניות ראש העיר רפי סער ולטובת כלל תושבות ותושבי העיר

הדמיה תכנון מתחם סוקולוב

הדמיה |  תכנון מתחם סוקולוב-ויצמן כפי שהוצע על ידי הוועדה המקומית

הוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה מחוז מרכז, נענתה לבקשת עיריית כפר סבא לאשר להכרזה ולקביעת תנאים להוצאת היתרי בנייה, לארבעה מתחמים שונים במרכז העיר, בהן מתוכננת התחדשות עירונית.

מדובר במתחם סוקולוב-ויצמן, מתחם ששת הימים (בין רחובות גלר לגאולה), מתחם ההסתדרות ומתחם התפוז, המקודמים כולם במסגרת תוכנית אב להתחדשות עירונית אותה מקדמת העירייה בימים אלו.

על פי המדיניות החדשה, תקודם התחדשות עירונית תוך הסתכלות כוללת על הצרכים שנובעים מגידול האוכלוסייה, מהצורך בשיקום מבנים ישנים, בחינה כוללת של צורכי הסביבה והמרחב הציבורי, לרבות מבני חינוך, מוסדות ציבור, שטחים ירוקים, פתרונות תחבורה ותשתית ומסחר.

תוכנית האב מייצרת הזדמנות לחדש ולחזק את מרכז העיר, תוך כדי חידוש מבני המגורים הישנים ותוספת של יחידות דיור חדשות.

בנוסף, תוכנית האב תייצר ודאות ובהירות בנוגע להליך התכנוני הנכון עבור כל חלקה וחלקה במרכז העיר, תציע פתרונות במקומות מורכבים והנחיות תכנוניות ברורות, כך שכל תושב יוכל להבין בדיוק מה האפשרויות העומדות בפניו בנוגע להתחדשות הבניין בו הוא גר.

התוכנית אף תאפשר קיצור בלוחות הזמנים בקידום תוכניות התחדשות ו/או בקשות להיתר במרכז העיר והגברת השקיפות בהליך התכנוני המורכב.

בדיון שהתקיים בוועדה המחוזית לתכנון ולבנייה לאחרונה, קיבלה הוועדה המחוזית את עמדת הוועדה המקומית שהוצגה, וקבעה כי "היתרים נקודתיים, שניתנים ללא ראייה מתחמית, עלולים לסכל במקרים רבים התחדשות עירונית במתחם כולו", וכי "נכון לקדם תכנון למתחמים בשלמותם".