יוצאים לדרך: החלה הקמת שביל האופניים ברחוב משה סנה

מה חדש?

יוצאים לדרך: החלה הקמת שביל האופניים ברחוב משה סנה

18/11/2019

בהנחיית ראש העיר רפי סער, יחלו השבוע עבודות סלילת שביל אופניים ברחוב משה סנה, כחלק מתוכנית עירונית לרישות העיר בשבילי אופניים

בשורה לתושבים: השבוע תחל סלילת שביל אופניים ברחוב משה סנה, שיאפשר לראשונה רכיבה רציפה ובטוחה מהשכונות הירוקות לעיר. השביל, שאת סלילתו מבצעת החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, הוא חלק מרשת שבילים ענפה שתיסלל בעיר.

רחוב משה סנה שלט עבודות

רחוב משה סנה (צילום: עיריית כפר סבא)

שביל משה סנה יתחבר בחלקו הצפון-מערבי לרשת השבילים הפנימית של השכונות הירוקות, ויאפשר רכיבה עד לפארק 80, מחלף רעננה צפון, שכונת עלייה, מרכז העיר וקריית התיכונים. זוהי יריית הפתיחה לסלילת שורה של שבילים בעיר, ביניהם שבילים ברחובות ששת הימים, סוקולוב, התוכנה וויצמן. כמו כן, לאחרונה הוכשר ותומרר שביל מופרד מהולכי הרגל בקטע שמרחוב נתן אלתרמן.

חשוב להדגיש, כי תכנון והקמת שבילי האופניים, מלווה בתכנון נופי ברמה הגבוהה ביותר, נטיעת עצים, שתילת צמחייה איכותית והצבת תאורה איכותית. זאת בהתאם להנחיית ראש העיר רפי סער, בשיתוף סגנו עילאי הרסגור-הנדין.

ראש העיר רפי סער: "שבילי האופניים המתוכננים, שסלילתם עוכבה משך שנים, קורמים עור וגידים בימים אלו עם סלילתו של השביל ברחוב משה סנה. שבילים אלו, שיהיו חלק בלתי נפרד מהנוף הכפר-סבאי ויסללו כחלק מחזון עירוני בר קיימא, המעודד אורח חיים בריא וידידותי לסביבה, יאפשרו להתנייד בעיר בקלות, בנוחות ובעיקר בבטיחות, ויסייעו בצמצום השימוש ברכבים על הכביש. מדובר בבשורה אמיתית לכל תושבות ותושבי העיר, ובעיקר לתלמידות ולתלמידים, שיוכלו לרכב בבטחה למוסדות החינוך מדי יום".

סגן ראש העירייה ומחזיק תיק התחבורה, עילאי הרסגור-הנדין: "אנחנו הופכים עכשיו את התוכניות הגדולות למציאות. לקחנו שבילים שהקמתם הוקפאה במשך שנים, שינינו תוכניות ושיפרנו אותן. זאת במקביל להצבת יעדים חדשים שיהפכו את כפר סבא לעיר שקל וכיף להתנייד בה. חיבור השכונות הירוקות למרכז העיר חשוב במיוחד, מאחר שתלמידים רבים עושים משם את דרכם לתיכונים ולחטיבות סביב רחוב אז"ר. בהמשך מתוכננים שבילים שיחברו את אזור התיכונים עם מזרח העיר, שביל באזור החטיבות ברחוב ששת הימים, שביל ברחוב ויצמן ושבילים נוספים למעבר בטוח של אופניים".

עבודות פיתוח והקמת שביל אופניים