כפר סבא לצד הנשים

מה חדש?

כפר סבא לצד הנשים

20/11/2019

במסגרת חודש המאבק באלימות נגד נשים, מקיימת העיר כפר סבא מספר אירועים, בין היתר על ידי קמפיין עירוני להעלאת המודעות לנושא חשוב זה

למען החברה שלך תמונה מהקמפיין

קמפיין עירוני להעלאת המודעות לנושא

בתאריך ה-25/11/19 יצוין ברחבי הארץ "יום המאבק באלימות כלפי נשים".

עיריית כפר סבא הרשות החדשה למניעת אלימות, סמים ואלכוהול ומועצת הנשים העירונית החליטה לקדם את העלאת המודעות לנושא חשוב זה, ויצאה בקמפיין עירוני מקיף, הכולל בין היתר פעילויות לאורך כל החודש בנושא "די לאלימות".

לאלימות כלפי נשים פנים רבות ולא תמיד יש לה סימנים כלפי חוץ.
האלימות יכולה להיות רגשית, כלכלית, פיזית ומינית.

עיריית כפר סבא פועלת במטרה לצמצם את האלימות בקהילה, באמצעות תוכניות ייחודיות כלפי אוכלוסיות המועדות להיות בסיכון גדול יותר.

בין האירועים שהתקיימו ומתקיימים במהלך החודש, להעלאת המודעות למאבק באלימות נגד נשים, ניתן למצוא פעילויות שיא מגוונות, הכוללות קמפיין שעלה ברחבי העיר בו מופיעות עובדות עירייה כנשות מפתח אליהן ניתן לפנות בעת מצוקה ומובילות עשייה עירונית נגד אלימות כלפי נשים, קיום ועדה סטטוטורית במעמד ראש העיר רפי סער, מנכ"ל העירייה איתי צחר וחברי מועצת העיר, ההצגה "נראתה לאחרונה" לבני נוער במרכז הנוער העירוני, מופע של צופית גרנט "דלתות מסתובבות", הצגת סיפור אישי במסגרת "שלישי נשי" בהובלת מועדון העסקים של מועצת נשים ושת"פ עם קניון ערים וקפה אוגוסט, פעילות ערכית של בני נוער המציירים נגד אלימות כלפי נשים ועוד.

למען האחות שלך תמונה מהקמפיין

קמפיין עירוני להעלאת המודעות לנושא

חשוב להדגיש, כי הפעילות העירונית בנושא מתקיימת במהלך כל השנה, בין היתר באגף שירותים חברתיים קהילתיים (שח"ק), הפועל רבות למען נשים החוות אלימות מצד בני זוגן; פעילות המרכז לשלום המשפחה ולמניעת אלימות, המציע מטרייה רחבה של שירותים עבור נשים, החל משיחות פרטניות וכלה בעזרה ובליווי בהגשת תלונה במשטרה; ועד לקבוצות נשים שונות והכל במטרה להעניק להם כוח וקבוצת שיתוף.

בנוסף, מועצת הנשים העירונית, בראשותה של חברת מועצת העיר עו"ד עדי לוי-סקופ, מפעילה פרויקטים ייחודים ועובדת על הרצף החינוכי, החל מגני הילדים ועד לנשים בוגרות, ועוסקת רבות בנושא מגדר, מיניות בריאה ושוויוניות כערך מוביל.

עדי לוי סקופ

עדי לוי סקופ (צילום: נופר חן)

אגף נוער צעירים וקהילה עובד רבות עם בני נוער וצעירים, מפעיל תוכניות ייחודיות כגון נמ"ש – נערות מובילות שינוי בשיתוף מועצת נשים וחברת ספיר, ושילוב נערות וצעירות בתפקידי מפתח.

אגף משאבי אנוש מעביר מדי שנה מספר הכשרות בנושא הטרדות מיניות בקרב כלל עובדות ועובדי העיריה; המחלקה לקידום הבריאות ולחוסן עירוני מפעילה תוכניות למניעה בדגש על בריאות הנפש; הרשות למניעת אלימות סמים ואלכוהול מפעילה מערך תוכניות מניעה העוסקות באלימות מינית, פיזית וטכנולוגית, החל מהילדים בבתי ספר ועוד להורים וכלל הקהילה, ועוד.

חברת מועצת העיר ויו"ר מועצת הנשים העירונית, עו"ד עדי לוי-סקופ: "המאבק באלימות הפושעת נגד נשים בחברתנו חייב להיות בראש סדר העדיפויות הציבורי, ולצערי כיום אנו רחוקים מהכרה זו. 12 נשים נרצחו מתחילת השנה על ידי בן זוגן או קרובי משפחתן ונשים רבות סובלות מאלימות פיזית, כמו גם אלימות טכנולוגית, כלכלית ונפשית. עלינו להבין שאף אישה, ולא חשוב מאיזה עדה, דת וותק בארץ - אינה חסינה בפני אלימות, ועלינו כחברה מוטלת החובה להוקיע את התופעה ולעקרה מהשורש לאלתר. בכפר סבא הושק קמפיין עירוני רחב היקף ונעשות פעולות רבות לצורך מיגור התופעה ואני מזמינה את כולם וכולן לבוא להשתתף בוועדה העירונית למיגור אלימות אשר תיוחד לנושא חשוב זה, ביום 25.11.19".

מנהלת הרשות העירונית למניעת אלימות סמים ואלכוהול, שני כהן-חן: "אנחנו כל הזמן חושבות וחושבים על רעיונות נוספים ופרויקטים חדשניים שיכולים להגיע לעוד קהלים ולהציע עזרה ומעגלי כוח. אנו פועלים בתמיכה מלאה ובהתאם למדיניות ראש העיר רפי סער, הנהלת העיר ומועצת העיר, ובשיתוף פעולה עם המשטרה במטרה לעמוד במשימה הלאומית לעזור לנשים המצויות במצבי סיכון ומצוקה. כולנו מקוות ומקווים שנצליח לצמצם את התופעה הנוראית הזו מקרבנו, לזכר כל אותן נשים שכבר לא איתנו".