רק בכפר סבא: ותיקים בלמידה

מה חדש?

רק בכפר סבא: ותיקים בלמידה

24/11/2019

לראשונה בארץ: הסתיים בהצלחה פיילוט ללמידה משולבת, שפותח על ידי המכון הטכנולוגי חולון ומיועד לאזרחים ותיקים

התושבים בקורס

התושבים בקורס (צילום: עיריית כפר סבא)

עיריית כפר סבא פתחה, לראשונה בארץ, קבוצת למידה ייחודית לאזרחים ותיקים, במסגרתה יוכלו הוותיקים ללמוד בשלב ראשון קורס ניהול משא ומתן.

מדובר בקורס שפותח על ידי המכון הטכנולוגי חולון, בהובלת עו"ד אורנה קופלביץ ובהנחיית אוריה גורל.

הקורס האקדמי-דיגיטלי, שהסתיים בהצלחה אך לאחרונה, נלמד על פלטפורמת קמפוסil  - המיזם הלאומי ללמידה דרך המחשב.

במסגרת הקורס, לומדים משתתפיו את החומר הנלמד בבתיהם, בזמנם הפנוי, כאשר הם נפגשים עם מנחה הקורס אחת לשבוע לדיונים, להעשרה ולהעמקה של החומר הנלמד.

אחת ממטרות הפיילוט היא להוריד את החסמים במפגש עם הלמידה דרך המחשב, ולאפשר למשתתפי הקורס ליטול חלק בסביבה עתידית וטכנולוגית.

לדברי נורית טננבוים, מנהלת המרכז להשכלת מבוגרים בכפר סבא, "מצאנו שכל אדם, בכל גיל, יכול ליהנות מהתכנים הנהדרים של 'קמפוס' ועל הדרך לצאת למרכז השכלה ולהיות חלק מקהילה לומדת".

ציפי ברנר, אחת מתושבות העיר שסיימה את הקורס, ציינה כי "הקורס היה מעורר, בנוי היטב והמרצה העבירה אותו באופן נכון ומותאם היטב לאוכלוסיית הוותיקים".

יש לציין, כי לאור הצלחת הקורס החליטה עיריית כפר סבא לפתוח קורסים נוספים בשיתוף הקמפוס החדש-למידה אקדמית דיגיטלית וקהילתית.

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא מקדמת פעילויות פנאי לכל תושבות ותושבי העיר, ומעודדת קיום קורסים והרצאות מגוונות לכלל האוכלוסייה. מדובר במיזם ייחודי לעיר שלנו, ואני שמח וגאה כי הוא הסתיים בשביעות רצונם של כל משתתפיו. אני מזמין את האזרחים הוותיקים שלנו להירשם לקורס הבא, וליהנות מחוויית למידה באווירה קהילתית".