"נשים לזה סוף" – בכפר סבא אומרים די לאלימות נגד נשים

מה חדש?

"נשים לזה סוף" – בכפר סבא אומרים די לאלימות נגד נשים

27/11/2019

השבוע התקיימה בכפר סבא ישיבת ועדה סטטוטורית להעלאת המודעות למאבק באלימות נגד נשים בראשות ראש העיר רפי סער: "אסור לתופעה זו להתקיים בשום מקום בעולם"

כמו כן, בימים אלו מוקמת בעיר קבוצה טיפולית לגברים, במטרה לסייע לגברים לפתח מיומנויות לשליטה עצמית וליציאה ממעגל האלימות

ראש העיר ונציגי הועדה בחזית החאן עם מדבקות הקמפיין

מדבקת הקמפיין נשים לזה סוף

העיר כפר סבא ציינה השבוע את יום המאבק באלימות נגד נשים, כחלק מפעילות עירונית המתקיימת במהלך כל החודש בעיר, להעלאת המודעות לנושא חשוב זה.

במסגרת זו, התקיימה ביום שני השבוע ישיבה מיוחדת של ועדה סטטוטורית בנושא העלאת המודעות למאבק באלימות נגד נשים, בראשות ראש העיר רפי סער, יו"ר מועצת הנשים וחברת מועצת העיר עו"ד עדי לוי-סקופ, יועצת ראש העיר למעמד האישה טלי רונה, מנהלת אגף שירותים חברתיים קהילתיים בעירייה רוזי נוימן, נציגי המשטרה ועוד.

במסגרת הוועדה, אמר ראש העיר רפי סער: "אלימות נגד נשים זה המאבק של כולנו והנושא חייב להיות בראש סדר העדיפויות של מקבלי ההחלטות, בכל העוצמות ובאפס סובלנות. אסור לתופעה זו להתקיים בשום מקום בעולם. מדובר במאבק למען חברה צודקת יותר, טובה יותר ושוויונית יותר, בה הנשים הן נשים עוצמתיות, חזקות ומובילות שינוי".

ישיבת הועדה

ישיבת הוועדה

בימים אלו, מוקמת במרכז לשלום המשפחה, שהינו חלק מהאגף לשירותים חברתיים קהילתיים בעיריית כפר סבא ומטפל בגברים ונשים הנמצאים במערכות יחסים המאופיינות באלימות, קבוצה טיפולית נוספת לגברים, במטרה לסייע לגברים לפתח מיומנויות לשליטה עצמית וליציאה ממעגל האלימות.

במפגשים הטיפוליים ניתן לראות כי חלק לא מבוטל מן הגברים שמגיעים למרכז גדלו בעצמם בבתים בהם הייתה הזנחה ואלימות וחוו קשיים משמעותיים בחייהם. חוויות ומשקעים אלו ממשיכים לפעום ולהשפיע על מצבם הרגשי ועל התנהגותם.

הדר פילו והילה מיסק

עובדי המרכז לשלום המשפחה הדר פילו והילה מיסק

הקבוצה הטיפולית מפחיתה את תחושת הבדידות והשונות, משפרת את הכישורים הבין-אישיים ומאפשרת לעבור תהליך טיפולי משמעותי ומצמיח. במקרים רבים, גברים מגיעים לטיפול לאחר שהפכו את רגש הכעס (הטבעי) להרסני. הקבוצה תורמת לפיתוח מיומנויות של שליטה עצמית, שיפור היכולות הרגשיות והחוסן האישי והפחתת תחושת המצוקה.

מ' טופל בעבר במרכז לשלום המשפחה, והסכים לשתף בחוויה האישית שלו מהקבוצה הטיפולית: "אני עכשיו בן 58, בעל תואר שלישי בכימיה, עבדתי בתפקידי ניהול והתנדבתי כמעט 20 שנה במשטרת ישראל. אף אחד, אבל אף אחד לא חשב שאני יכול להיות אדם אלים, אבל כנראה שהייתי. מעולם לא האמנתם שזה יכול לקרות לכם, מעולם לא האמנתם שתעצרו בגלל אלימות במשפחה, נכון? מעולם גם אני לא האמנתי שזה יקרה לי. אם זה קרה פעם אחת - זה עלול לקרות שוב ושוב ושוב. אפילו סביר להניח שזה יקרה שוב, ואף פעם לא יודעים מתי זה יקרה ומה יהיו ההשלכות הייתי שם ולא ידעתי שיש אנשי מקצוע שיכולים לעזור לי. חבל שלא הכרתי אותם בזמן, כי אם הייתי יודע ואם הייתי מטופל לא הייתי מגיע למצב אליו הגעתי ולא הייתי מאבד את בתי, הדבר שהכי אהבתי בחיי. יש לכם עכשיו את ההזדמנות לעצור את כל הדברים הגרועים שעלולים לקרות לכם בעתיד בגלל הכעס. אתם אלה שתחליטו לעזור לעצמכם, תתחילו עכשיו לקחת אחריות על חייכם".

הקבוצה, אשר תיפתח במהלך חודש דצמבר הקרוב, מונחית על ידי עובד ועובדת סוציאליים מומחים בתחום.

לפרטים נוספים ניתן לפנות לטל': 09-7640320/2.

(צילומים: עיריית כפר סבא)