בכפר סבא מוגבלות היא לא מגבלה

5/12/2019

חודש העלאת המודעות לאנשים עם מוגבלויות יצא לדרך בעיר עם שלל פעילויות ואירועים

ראש העיר ולהקת מעבר לקול

ראש העיר ולהקת מעבר לקול בפתיחת אירועי חודש המודעות לאנשים עם מוגבלויות (צילומים: מייקל כץ)

חודש המודעות לאנשים עם מוגבלויות נפתח בסוף השבוע בכפר סבא, תחת הכותרת "בכפר סבא מוגבלות היא לא מגבלה", והוא כולל בין היתר סדנת חוסן למשפחות מיוחדות, ערב הכנה לשירות משמעותי, הרצאות, פעילויות בפארק העירוני ובבית למשפחות מיוחדות, הצגות ומופעים, כששיאו של החודש יתקיים בתאריך 26.12.19 ויכלול שירת המונים במרכז אשכול פיס.

פתיחת אירועי החודש הייתה ביום חמישי בהיכל התרבות, עם מופע מרגש במיוחד של להקת "מעבר לקול" בניצוחו של אורי שחר, המשלבת בין זמרים עם מוגבלויות לזמרים ללא מוגבלויות.

להקת מעבר לקול

ראש העיר, רפי סער: "ביום חמישי האחרון זכיתי להתרגש יחד עם קהל גדול בהופעה מדהימה בהיכל התרבות של חברי להקת "מעבר לקול" בניצוחו של אורי שחר. הופעתם המרגשת לא הותירה אף עין יבשה באולם שהיה מלא מפה לפה. עיריית כפר סבא מובילה את תחום הנגישות בארץ ופועלת במהלך כל השנה על מנת להנגיש את כלל הפעילות העירונית לכלל התושבות והתושבים, בין היתר על ידי קיום אירועים נגישים, הנגשת המרחב הציבורי, פרסום נגיש לכל ועוד. אנו נמשיך להוביל את תחום חשוב זה. בכפר סבא 'מוגבלות היא לא מגבלה' היא לא רק סיסמה אלא דרך חיים. בכפר סבא כולם שווים".

ראש העיר בערב המודעות לאנשים עם מוגבלויות

ראש העיר רפי סער

חשוב להדגיש, כי מנתונים שפורסמו לאחרונה בכנס ארצי בתחום הנגישות, עולה כי כפר סבא מובילה במדד נגישות רשויות מקומיות, כאשר מתוך 267 רשויות בארץ רק ל-13 רשויות יש תוכניות מסודרות ופעילות מתקדמת בתחום הנגישות, אחת מהן היא העיר כפר סבא. בין הפעילויות הרבות שהעירייה מקדמת ומעודדת בתחום הנגישות נמצאים בין היתר הנגשת פרסומים עירוניים, שידור ישיבות באופן מונגש, הנגשת המרחב הציבורי, נגישות בשירות ועוד.

מחזיקת תיק הנגישות והמודעות לאנשים עם, לירית שפיר שמש: "בלי מודעות, לא נבין את חשיבות הנגישות. כ-20 אחוז מאוכלוסיית המדינה הם אנשים עם מוגבלויות. לא תמיד נראה עליהם את המוגבלות, אך חובתנו כקהילה, ובוודאי בעירנו כפר סבא, להנגיש את הסביבה ואת עצמנו, כדי שיחושו בנוח ויקבלו סיוע ושירות ככל אדם. הציבור מוזמן להגיע לאירועי חודש המודעות ואני מאחלת שנלמד להכיל ולקבל את כל האנשים כשווים ומתוך כך נשאף לספק לכולנו, עם ובלי מוגבלות, חוויית שירות ושותפות הרבה יותר איכותית ולא רק בחודש זה".

(צילומים: מייקל כץ)

לאירועי חודש המודעות לאנשים עם מוגבלות לחצו כאן