חינוך בכפר סבא מודל 2020 - מיזוג חינוכי בראייה חדשנית

מה חדש?

חינוך בכפר סבא מודל 2020 - מיזוג חינוכי בראייה חדשנית

16/12/2019

השבוע (יום א') התקיימה ישיבת ועדת החינוך העירונית, במעמד ראש העיר רפי סער ובהשתתפות חברי מועצה, נציגי אגף החינוך העירוני, נציגי הנהגת ההורים העירונית ונציגי מועצת התלמידים העירונית, בנושא גיבוש מדיניות חינוך עירונית.

ישיבת ועדת החינוך העירונית

ישיבת ועדת החינוך העירונית (צילום: עיריית כפר סבא)

במהלך הישיבה, במסגרת דיון שעסק בין היתר בנושא האינטגרציה בבתי הספר בעיר ובשורת פתיחתה של החטיבה החדשה בספטמבר 2020, הנחה ראש העיר את הצוות המקצועי באגף החינוך העירוני, להציג תוך חודש ימים תוכנית חדשנית שתכלול חלופות לשימור האינטגרציה העירונית בבתי הספר, תוך חשיבה מחוץ לקופסה ולטובת כלל תלמידות ותלמידי העיר.

ראש העיר, רפי סער: "בשנה האחרונה שופצו וחודשו מספר רב של מבני לימוד וחינוך ברחבי העיר, מתוך מדיניות של הנגשה וראיית החינוך כערך עליון במעלה, למען עתיד ילדינו. המדיניות העירונית היא, בהלימה להנחיות משרד החינוך בנושא - לראות את האסטרטגיה הכללית, תוך ראיית התלמיד לפני הכל. בעיר כפר סבא אנו מאמינים במיצוי הפוטנציאל הטמון בכל תלמידה ותלמיד ומתאימים את עצמנו לעולם המתקדם והחזון קדימה.

"האינטגרציה בכפר סבא תימשך, כאשר הצוות המקצועי באגף החינוך יגיש מסמך חלופות לשימור האינטגרציה העירונית, שיותאם למודל כפר סבא 2020 ובהתחשב בפתיחתה של חטיבת הביניים החדשה והשישית במספרה בעיר. מסמך זה יובא לדיון בחודש הבא".

חטיבת הביניים החדשה, שתיפתח כאמור בספטמבר 2020 עם פתיחת שנת הלימודים הבאה תשפ"א, נבנית בימים אלו במערב העיר בשכונה הירוקה 60.

חטיבה זו תצטרף לשלוש החטיבות שבקריית החטיבות, ביניהן חטיבת שרת המחודשת שעברה שיפוץ עומק מקיף במהלך הקיץ האחרון, חטיבת שז"ר הצמודה שתעבור שיפוץ עומק מקיף בקיץ הקרוב וחטיבת אלון, לחטיבת אילן רמון במרכז העיר ולחטיבת בר לב במזרח העיר.

בסיום הבנייה יפעלו בעיר שש חטיבות, שיתנו מענה פדגוגי וחינוכי לגידול במספר התלמידים בעיר.