חדש בכפר סבא: "קיימות בילקוט". מיזם הוצאת הכלים החד פעמיים מצהרוני בתי הספר

מה חדש?

חדש בכפר סבא: "קיימות בילקוט". מיזם הוצאת הכלים החד פעמיים מצהרוני בתי הספר

5/01/2020

ראש העיר רפי סער: "אני קורא לרשויות נוספות לחבור אלינו ביוזמה חשובה זו, ולהפסיק את השימוש בכלים חד פעמיים"

ערכת הכלים הרב פעמית

ערכת הכלים הרב פעמית שתחולק לתלמידים. צילום: עיריית כפר סבא

בימים אלו יוצא לדרך פיילוט חדש בעיר: "קיימות בילקוט". מדובר בפיילוט למעבר לכלים רב פעמיים שיחל בשני צהרוני בתי ספר בעיר. לאחר סיום ובחינת תוצאות הפיילוט, הוא יורחב לכלל צהרוני בתי הספר בכפר סבא. המיזם נעשה בשיתוף עם הנהגת ההורים העירונית.

לאחרונה מתנהל דיון ציבורי נרחב בנוגע לשימוש בכלים חד פעמיים במוסדות חינוך בארץ. יוזמה של עיריית כפר סבא, במסגרתה עברו כלל גני הילדים בעיר לשימוש בכלים רב פעמיים, תפסה תאוצה ברשויות נוספות בארץ, המגיעים לעיר בכדי ללמוד מכפר סבא כיצד ליישם את המיזם.

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא מייחסת חשיבות רבה לכל נושא הקיימות ושמירה על איכות הסביבה. במסגרת זו אנו העיר הראשונה בה כלל גני הילדים בעיר עברו לשימוש בכלים רב פעמיים. אנו מאמינים כי גם בתחום בתי הספר תהיה העיר כפר סבא לראש החץ, אשר תוביל לשינוי ותיתן פתרון ישים כלכלי וסביבתי לנושא. חינוך לקיימות בכפר סבא בא לידי ביטוי במדיניות עירונית רחבה, המהווה דוגמה לערים אחרות, ואני קורא לראשי רשויות אחרות לחבור אלינו ביוזמה חשובה זו ולהפסיק את השימוש בכלים חד פעמיים".

העיר כפר סבא הייתה לראשונה בארץ שהפעילה פרויקט מעבר לכלים רב פעמיים בגני הילדים, הן בכלי הגשת המזון והן בכלי הסועד. זאת באמצעות צוות התזונה העירוני, והפעלת תוכנית לתזונה בריאה, באמצעות החברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא.

במסגרת הפרויקט החדש, שיופעל באמצעות החברה העירונית לתרבות הפנאי ומפעילי הצהרונים ובשיתוף ספק המזון חברת "לאנצ'טיים" והנהגת הורים בית ספרית, יומרו הכלים החד פעמיים בהם מוגשת לתלמידים ארוחת הצהריים, בערכות רב פעמיות, אותן ייקחו התלמידים לביתם בסוף יום הלימודים ויחזירו אותן למחרת, כשהן שטופות ונקיות. הפרויקט כולל הזדמנות חינוכית ללקיחת אחריות על ערכי הקיימות אותן מקדמת עיריית כפר סבא כחלק ממדיניות עירונית.

סגן ראש עיריית כפר סבא ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "עיריית כפר סבא ממשיכה את המהפכה. באמצעות המהלך, שייעשה ביחד עם תושבי העיר, נמנע ייצור כמויות אדירות של חומרים בלתי מתכלים ונהפוך את כפר סבא לירוקה אפילו יותר. זוהי הדרך העקבית שלנו, בהמשך לפרויקטים בתחומי התחבורה המקיימת, האנרגיה המתחדשת, שמירת ערכי הטבע, החינוך הסביבתי, הובלת תחום המיחזור והטיפול באשפה ועוד. ברצוני להודות לראש העירייה רפי סער, לאגפי הקיימות והחינוך, לחברה הכלכלית, לחברה לתרבות ופנאי ולהנהגת ההורים על עבודת המטה המקצועית שנעשתה בנושא".

חברת מועצת העיר ומחזיקת תיק התרבות, עו"ד עדי לוי-סקופ: "אני מבקשת להודות להנהלת וצוות צהרוני בתי הספר מטעם החברה לתרבות הפנאי, על העבודה הרבה שהושקעה בקידום נושא חשוב זה. אנו יוצאים לפיילוט מלאי אמונה בתהליך ובחשיבותו, ולאחריו נערוך הפקת לקחים לשם הרחבתו לכלל העיר".