הבטחנו קיימנו: פיילוט "כפר סבא אקספרס פלוס" יצא לדרך! הקניות בסופר עליכם, החניה - עלינו!
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

6/01/2020

יצאנו לדרך: פיילוט חדשני שיזמה עיריית כפר סבא "כפר סבא אקספרס פלוס" יצא היום (יום ב') לדרך.

מדובר בפיילוט חניות חינם קצרות מועד לעידוד חיי המסחר בעיר ומתן פתרון למצוקת החניה. זאת לצד המדיניות העירונית המעודדת שימוש בתחבורה ציבורית, בין היתר על ידי הרחבה ושיפור מערך התחבורה הציבורית, הפעלת שאטלים לעובדים באזורי תעסוקה ועוד.

ראש העיר, רפי סער: "מדובר בקמפיין מהפכני, המאפשר לכם, התושבות והתושבים, להחנות את רכביכם בחינם ולקפוץ ליותר מכמה דקות לסופר או לכל בית עסק אחר בעיר. כפר סבא מצטרפת היום לשורה הראשונה של העיריות בישראל בפתרונה של מצוקת החניה, תוך מתן זריקת עידוד ותמריץ לבתי העסק בעיר. אצלנו, תתאפשר חניית אקספרס פלוס עם יותר מפלוס אחד, וזה כל ההבדל. כפר סבא הולכת צעד אחד קדימה, מעבר לכולם".

רפי סער

ראש העיר רפי סער

במסגרת הפיילוט החדש, המופעל באמצעות מחלקת התנועה העירונית והחברה הכלכלית לפיתוח כפר סבא, יוצבו החל מהיום תמרורים של חניה אקספרס - חניה חינם לזמן קצר ברחוב ויצמן.

התמרורים החדשים יוצבו במפרצי חניה במיקומים הבאים:

• רח' ויצמן 70
  • רח' ויצמן 43-47
  • רח' ויצמן 49-51
  • רח' ויצמן 31

יש לציין, כי שפת המדרכה בחניות האקספרס תיצבע בכתום-לבן, בניגוד לחניות כחול-לבן המחייבות הפעלת אמצעי תשלום.

יש להדגיש, כי מדובר בחניה חינם לכולם (גם למי שאינו תושב) למשך מקסימום שעה אחת, ללא צורך בהפעלת אמצעי תשלום זה או אחר.

האכיפה במקומות חניה אלו תתבצע באמצעות מצלמות נייחות. מצלמות אלו מודדות את זמן החניה של הרכבים החונים מרגע תחילת החניה.

הקמתן של חניות האקספרס תאפשר כאמור תחלופת רכבים לאורך הרחוב, כך שתושבים ולקוחות יוכלו להגיע, להחנות את רכביהם, לבצע את קניותיהם או את הסידורים שלשמם הגיעו, ולפנות את החניות תוך פרק זמן קצר. בנוסף, תחלופת הרכבים החונים תעודד הגעת לקוחות נוספים ובכך תעודד ותגדיל את המסחר בעיר.

תמרור חנייה אקספרס

תמרור חניית אקספרס בעיר (צילומים: עיריית כפר סבא)