חדש בכפר סבא: הרישום לגני הילדים ייעשה לראשונה בשני שלבים

מה חדש?

חדש בכפר סבא: הרישום לגני הילדים ייעשה לראשונה בשני שלבים

8/01/2020

שנת הלימודים תש"ף תגיע בימים הקרובים למחציתה ובעיריית כפר סבא כבר נערכים לקראת הרישום לגני הילדים לכיתות א' בבתי הספר היסודיים לשנת הלימודים תשפ"א.

גן חמניה

גן חמנייה (צילום: ניצן הפנר)

בהתאם להחלטת ראש העיר רפי סער, הוקמה ועדת היגוי לבחינת מודל הרישום והשיבוץ הקיים לגני הילדים. הוועדה, בה חברים גורמי המקצוע מאגף החינוך העירונים, חברים ממועצת העיר, גננות, נציגי הנהגת ההורים של גני הילדים החליטה כי הרישום לגני הילדים יתבצע השנה בשני שלבים, במטרה לייעל את תהליך השיבוץ.

ראש העיר, רפי סער: "אני מברך את כל ההורים והילדים המצטרפים למערכת החינוך בעיר הכי טובה בישראל. עיריית כפר סבא שמה את החינוך בראש סדר העדיפויות העירוני. במסגרת זו, התחלנו בקיץ האחרון במהפכה בחינוך בעיר ויצאנו בתוכנית חסרת תקדים בהיקפה לשדרוג מוסדות החינוך בעיר – תוכנית שתימשך גם בקיץ הקרוב. בימים אלו אף נבנית חטיבה חדשה בעיר. ההשקעה העירונית אינה רק במבנים אלא גם בפדגוגיה, בתוכניות לימוד חדשניות ומעודדות סקרנות, למידה יצירתית ומנהיגות חברתית ובשיפור השירות הניתן לכל אחת ואחד מתושבות ומתושבי העיר. אני מאחל בהצלחה לכל הילדות והילדים – אתם דור העתיד שלנו".

כחלק מהחלטה זו, בשלב הראשון שיתקיים בין התאריכים 27.01-16.02 ירשמו ההורים את פרטי ילדיהם ובחירתם בזרם החינוכי המתאים להם (ממלכתי, ממלכתי-דתי) ובמתכונת הלימודים הרצויה (יום לימודים ארוך או קצר).

בשלב השני יוצעו להורים מספר חלופות לבחירת העדפותיהם, כאשר שלב זה יתקיים לאחר חופשת הפסח.

לאחר שיאספו ויעובדו כלל הנתונים, יתבצע תהליך השיבוץ, בהתבסס על מכלול המשתנים והקריטריונים, כפי שאלה יסוכמו על ידי הוועדה.

חשוב להדגיש, כי עבור הורים ילדים בגיל 3 או הורים שתהא זו שנתם הראשונה של ילדיהם במערכת החינוך העירונית, יתקיים בתאריך 20.01 מפגש היכרות בנושא ההרשמה בין השעות 18:30-20:00 באודיטוריום ספיר.

בנוסף, בין התאריכים 27.01.16.02 יתבצע הרישום לכיתות א' ולבתי הספר היסודיים, כאשר הרישום יתבצע באופן מקוון באתר העירייה או במזכירות בתי הספר.

לפרטים נוספים:
רישום לגני ילדים  |  רישום לכיתות א

חצר ההתחדשות בבית הספר אוסישקין

חצר ההתחדשות בבית הספר אוסישקין (צילום: עיריית כפר-סבא)