בכפר סבא מקבלים את השבת בכוסיות רב פעמיות

מה חדש?

בכפר סבא מקבלים את השבת בכוסיות רב פעמיות

9/01/2020

חד פעמי? לא בגן שלי: בכפר סבא לוקחים את הפסקת השימוש בכלים חד פעמיים צעד אחד קדימה, ובימים הקרובים יחולקו לגני הילדים בעיר כוסיות קבלת שבת רב פעמיות שהעירייה רכשה עבור הגנים.

כוסיות קבלת שבת רב פעמיות

כוסיות קבלת שבת רב פעמיות שיחולקו לגנים (צילומים: עיריית כפר סבא)

מדובר במיזם של אגף החינוך העירוני בשיתוף עם אגף הקיימות והחדשנות, הממשיכים להוביל את מהפכת הכלים הרב פעמיים במוסדות החינוך.

במסגרת זו נרכשו בשלב ראשון 1,500 כוסיות קבלת שבת רב פעמיות שישמשו את גני הילדים בימי שישי בטקס קבלת השבת, כשבהמשך יירכשו כוסיות רב פעמיות נוספות, בהתאם לצורך.

ראש העיר, רפי סער: "עיריית כפר סבא מייחסת חשיבות רבה לכל נושא הקיימות ושמירה על איכות הסביבה והייתה לעיר הראשונה בארץ שעברה לכלים רב פעמיים בכל הגנים העירוניים. חינוך לקיימות בעיר בא לידי ביטוי במדיניות עירונית רחבה, המהווה דוגמה לערים אחרות, ומתחילה כבר בגיל הרך, למען העתיד של ילדינו, של החברה בישראל, של כדור הארץ".

סגן ראש העיר ומחזיק תיק הקיימות והחדשנות, עילאי הרסגור-הנדין: "עם הוצאת הכוסיות החד פעמיות משימוש בקבלות השבת, גני כפר סבא יהפכו להיות סופית 'גנים בהם מתחנכים הילדים על ערכי הקיימות ומיישמים זאת בפועל".

סגן ומ"מ ראש העיר, עו"ד איתן צנעני: "אני מברך על היוזמה הממשיכה את המדיניות העירונית בהובלת ראש העיר להוצאת הכלים החד פעמיים ממוסדות החינוך בעיר. חינוך לקיימות מתחיל כבר בגיל הרך ואני שמח וגאה שהעיר כפר סבא מובילה את הנושא בארץ ומהווה דוגמה לרשויות אחרות".

כוסיות קבלת שבת רב פעמיות

מיזם רכישת הכוסיות הרב פעמיות מצטרף למעבר לכלים רב פעמיים בכל גני הילדים בעיר - כשהעיר כפר סבא הייתה לראשונה בארץ שהפעילה פרויקט מסוג זה, הן בכלי הגשת המזון והן בכלי הסועד, באמצעות הפעלת תוכנית לתזונה בריאה.

בנוסף, בימים האחרונים יצא בעיר פיילוט נוסף: "קיימות בילקוט". מדובר בפיילוט מעבר לכלים רב פעמיים שיחל בשני צהרוני בתי ספר בעיר ויורחב בהמשך לכלל צהרוני בתי הספר בכפר סבא.  במסגרת הפרויקט החדש, שיופעל באמצעות החברה העירונית לתרבות הפנאי ומפעילי הצהרונים ובשיתוף ספק המזון חברת "לאנצ'טיים" והנהגת ההורים העירונית, יומרו הכלים החד פעמיים בהם מוגשת לתלמידים ארוחת הצהריים, בערכות רב פעמיות, אותן ייקחו התלמידים לביתם בסוף יום הלימודים ויחזירו אותן למחרת, כשהן שטופות ונקיות.