עיריית כפר סבא מוקירה את הווטרנים – חילקה מדליות ייחודיות לשורדי שואה ששרדו את המצור בן 900 הימים על לנינגרד
מה חדש?
דלג על מה חדש?

מה חדש?

11/02/2020

ראש העיר מעניק מדליות לווטרנים

ראש העיר מעניק מדליות לווטרנים (צילומים: עיריית כפר סבא)

בסוף השבוע האחרון חילק ראש העיר כפר סבא, רפי סער, מדליות ייחודיות לעשרה וטרנים תושבי העיר, ששרדו את המצור בן 900 הימים על העיר לנינגרד (סנט פטרסבורג היום) בתקופת מלחמת העולם השנייה.

המעמד המרגש התקיים במעמד יו"ר ועדת הווטרנים בעיר סבא מיכאל סלוטריוב ואחראית הקליטה והעלייה בעיר סבטלנה דורושנקו.

ראש העיר, רפי סער אמר לווטרנים: "אתם מהווים דוגמה ומופת לכל אחת ואחד מאיתנו לרוח הלחימה והגבורה. חוויתם את הגרוע מכל, את אובדן בני המשפחה והחברים, שרדתם תנאי מחיה קשים מנשוא, עברתם עינויים ולמרות הכל, למרות הזוועות אותן נאלצם לעבור – המשכתם להילחם ורוחכם לא נשברה.
זוהי העת והחובה שלנו להכיר ולהוקיר לכם תודה, לעמוד לצדכם ולתמוך בכם.
אני גאה להעניק לכם בשמי ובשם כל תושבות ותושבי העיר כפר סבא מדליות שנעשו במיוחד עבורכם, המנציחות את מעשי הגבורה שלכם ומאחל לכם בריאות ואריכות ימים".

ראש העיר מעניק מדליות לווטרנים

עשרת הווטרנים שרדו כאמור את המצור שהטילה גרמניה הנאצית על העיר לנינגרד במשך 900 ימים, מספטמבר 1941 ועד ינואר 1944. המצור גרר אחריו רעב כבד, שהוביל למותם של למעלה מחצי מיליון אנשים. המצור נמשך עד מתקפה סובייטית רחבה לשחרור העיר הנצורה, שהובילה את המשטר הנאצי לסגת ולברוח מהעיר.